woensdag 11 juli 2007

Thomas' soldatenalbum

Vandaag is de kit van Scrap-Club gekomen. Prachtig papier en hele mooie kleuren!! Mijn tafel ligt weer vol! Maar omdat ik daar nog niets van kan laten zien heb ik eindelijk foto´s gemaakt van het soldaten album dat ik voor Thomas heb gemaakt. Ter afwisseling van het scrappapier heb ik een artikel over de landmacht uit krant gescheurd en geverfd.

De journaling heb ik geprint op sheets en tussen de bladzijden gevoegd:

Onze buurjongen Rick werkt bij de landmacht. Toen jij een keer aan het spelen was met je soldaatjes, tanks en je nieuwe chinook helikopter vertelde ik jou dat Rick echt in zo’n helikopter gevlogen had.
Je keek mij, enigszins twijfelend, aan toen ik zei:
“Ga het maar aan Rick vragen”.
En daar ging je: baret op, camouflagevest aan en je chinook helikopter in je hand. Klein maar dapper (vooral omdat mama meeging). Rick pakte het leuk op en vertelde je over zijn werk. Géan liet je zijn legerkleding zien en toen Rick je ook nog een dvd van een echte oefening, met opnames van jouw chinook helikopter, liet zien had Rick er een fan bij gekregen.
Vanaf dat moment was Rick jouw HELD.
Hierdoor werd de oorlog in Irak voor ons ook anders want Rick werd uitgezonden. We zagen de speciale woestijn outfit, die jij niet mooi vond. Soldatenkleren hoorden groen te zijn in jouw ogen. We merkten aan onze buren welke invloed het heeft als je zoon ver weg in een oorlogsgebied werkt. En ook jij was er op jouw manier mee bezig en onder de indruk. Dat bleek wel toen je een tekening voor Rick maakte en mij vertelde wat ik er bij moest schrijven. De tekening hebben we opgestuurd en heeft zelfs nog in een tijdschrift gestaan dat speciaal voor de militairen en hun thuisfront werd gedrukt. Dat tijdschrift heb je vol trots op school laten zien.
Op de avond van Rick’s thuiskomst ben je even met eigen ogen gaan kijken of hij er echt weer was. Je wist je totaal geen houding te geven.
Later nodigden Rick en buurman Maks ons uit om samen de open dag van de landmacht te bezoeken. Wat een dag: prachtig weer, prachtige demonstraties, een rondleiding met Rick in UNIFORM. Het was de dag van je leven. Alles zien en zelf uit proberen. Mijn mooiste moment was aan het eind van die warme dag toen jij ook nog over de stormbaan heen wilde gaan. Af en toe een klein beetje geholpen door een militair ging je enthousiast op weg naar de eindstreep en stond ik verbaasd over jouw snelheid, handigheid en doorzettingsvermogen. Jouw motoriek is altijd een beetje onhandig en gym is zeker niet iets waarin je uitblinkt maar hier was jij helemaal in je element. Mijn eigen kleine, STOERE SOLDAAT.

Today the August kit fom Scrap-Club arrived. I really love it but can't show anything yet so I (finally) made pictures of this album about Thomas and his day with his hero: our neighbour and soldier Rick. He had such a great day.


5 opmerkingen:

Astrid zei

Wow Petra wat een gaaf album!! Daar zal Thomas wel heel trots op zijn. Echt heel leuk met al de sheets tussendoor en het cardboard!

groetjes Astrid

Aline zei

Already saw it at Scrap Club and it's really cool. Great memory for your son!

M@risk@ zei

Een prachtig album Petra en het gebruik van het karton in combinatie met de transparanten is stoer! Schitterend om zo'n prachtige dag in een boek te verwerken. De stormbaan aan het eind van de dag zal Thomas veel zelfvertrouwend hebben gegeven.
Ik wens je een gezellig weekend.

rev zei

wow superalbum Petra, vooral het karton & de transparanten maken het helemaal super!

christiane zei

love that album!! :))