woensdag 2 oktober 2013

Timing

Bizar om een dare over het werk te maken terwijl je moet afwachten of je functie al dan niet boventallig wordt...
Journaling:
Als ik deze Dutch Dare maak ben ik aan het aftellen tot morgen, 1 oktober 2013. Al ruim 10 jaar werk ik bij LSG-Rentray, een Gesloten Jeugdzorg instelling. Eerst als receptioniste, daarna als medewerkster bewonersadministratie. Vooral mijn huidige functie vervul ik met veel plezier. Ik heb twee keer geholpen om de afdeling opnieuw op te zetten. Eerst nadat we van het Ministerie van Justitie overgingen naar de Gesloten Jeugdzorg en daarna toen Sirius kwam en wij van papieren op elektronische dossiers overstapten. In een klein team, met collega's die ook vriendinnen zijn geworden, kunnen en mogen we zelfstandig werken. 

In de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat er flink bezuinigd zal gaan worden in de Gesloten Jeugdzorg en op onze locatie. Dat de organisatie er financieel zo slecht voorstaat kwam als donderslag bij heldere hemel. Alles gaat hierdoor in een versneld tempo veranderen. Op 1 oktober worden nieuwe leidinggevenden benoemd in hun functie binnen een nieuwe organisatiestructuur. In totaal moet er een krimp worden gerealiseerd van 250 fte die ook de ondersteunende diensten treft en als dat ook op onze afdeling noodzakelijk is ben ik degene die boventallig zal worden.  

De afgelopen weken hebben we al van veel collega's afscheid genomen. Het is een onzekere en verdrietige tijd. Persoonlijk ervaar ik deze periode als zwaar, ik merk dat ik er onrustig door word en allerlei lichamelijke klachten krijg. Door alles wat er de afgelopen jaren privé op mijn pad is gekomen vond ik het altijd fijn om te werken. Ook in de moeilijke tijden heb ik mij niet ziek gemeld maar ben blijven werken omdat mij dat structuur, zekerheid, voldoening en waardering gaf. Het idee dat ook dat morgen weg kan vallen voelt afschuwelijk.

UPDATE: Zoals het er nu uitziet zal er in de komende maanden nader onderzoek plaats vinden. Afhankelijk van de uitkomst kan dit betekenen dat er alsnog een krimp plaats moet vinden in onze functiegroep.

5 opmerkingen:

Margot zei

hmmmmmm niets is zeker..... maar je lo is prachtig!

Cynthia van der Wilk zei

Ok, geen slecht en geen goed nieuws. Voorlopig uitstel dus. Succes met wachten. En ondertussen heb je er een mooie layout van weten te maken.

Colinda zei

Je ziet op de foto dat je het heel erg naar je zin hebt. Ik hoop voor je dat kan blijven hebben. En mooie layout weer.
Groetjes Colinda

Colinda zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Agnes zei

Sterkte in deze onzekere periode!!