woensdag 16 oktober 2013

Stroken

Over de nieuwe schets van Dutch Dares heb ik een tijdje lopen nadenken, nadenken is voor mij een belangrijk onderdeel van het scrappen (lekker rustgevend, alleen jammer dat ik daardoor veel minder "productie" draai dan veel van mijn scrap-vriendinnen). Omdat ik het heel leuk vind om design papier te combineren vond ik de schets meteen super maar wilde toch proberen om meer "out of my box" te werken. Dus heb ik i.p.v. mijn papiervoorraad gekeken naar mijn foto voorraad (die heb ik allebei trouwens in indrukwekkende hoeveelheden). Eén van de foto's van Mont Saint Michel op mijn layout heb ik in Picasa bewerkt tot potloodtekening, geprint in A4 formaat op craft cardstock en in stroken gesneden.

Met dit als resultaat:


Met het effect ben ik zelf erg blij en wil dit zeker nog eens uitproberen. Mocht je dit ook willen toepassen en, net als ik, de stroken al hebben gesneden voordat je het achtergrond vel uit gaat zoeken: washi tape op de achterkant doet wonderen en houdt alle stroken netjes op hun plek zodat je allerlei vellen kan uitproberen om de mooiste combinatie te vinden.


Een bezoek aan Mont Saint-Michel staat als sinds mijn toeristische opleiding op mijn bucketlist. Om daar eindelijk zelf rond te lopen was een droom die uitkwam!


Laatst ben ik op het aller-, aller-, allerlaatste moment nog aangeschoven bij de DT meeting waarbij Cynthia onze gastvrouw was en mij binnen haalde als verloren schaap ;-) Heerlijk om die dag met zulke bijzondere meiden te mogen doorbrengen, ik heb ervan GENOTEN! En bovendien hadden we nu het hele team compleet!


Marsha speelde tijdens de meeting voor Sinterklaas maar had niet op mijn komst gerekend, dat was logisch want ik had er zelf niet eens op gerekend en was al blij om er toch bij te kunnen zijn. Groot was mijn verrassing toen ik vanmiddag deze envelop met allerlei gave spullen in de brievenbus vond. Wat een heerlijk gek mens! Dank je wel Marsha!!


Omdat ik mij 's morgens wel 10 minuten gunde om scrapspullen bij elkaar te zoeken heb ik alleen de layouts meegenomen waarvoor ik al één en ander bij elkaar had gezocht en eindelijk deze layout die ik voor Ellen had klaarliggen vastgeplakt. Nog een klus door de stofjes en het jute. Inmiddels hangt hij te pronken op de manege.
Afgelopen weken heb ik wat kaarten gemaakt, een voor de 25-jarige bruiloft van Gerrit en Silvia die een erg leuk feest hebben gegeven en een paar kaarten omdat het leuk is om kaarten te maken. Het printen van een tekst op een kaart en daarbij scrappen is iets wat ik vaker wil doen. Leuk om met verschillende fonts en formaten te spelen.

Ten slotte een foto van appels. Een appel eten is voor velen de gewoonste zaak van de wereld, maar niet voor mij! Dus dit zijn niet zomaar appels, dit zijn Santana appels. Zolang ik mij kan herinneren ben ik allergisch voor appels, mijn mond en keel zwellen er van op. Ik ben niet jaloers aangelegd maar op mensen die ik hun tanden in zo'n sappige, frisse appel zag zetten kon ik best wel eens jaloers zijn. Gelukkig vertelde mijn diëtiste dat er tegenwoordig soorten worden gekweekt die geen allergische reactie opwekken. Nu het nieuwe oogstseizoen is begonnen heb ik bij de groenteboer eerst 1 appel gekocht en was zooooo blij toen dat goed ging. Ik ben meteen terug gefietst om een kilo te halen en eet nu iedere dag een appel. Nee, ik GENIET nu iedere dag van een appel!
O en niet vergeten om een bezoekje te brengen op het Dutch Dares blog, ik heb zoveel moois voorbij zien komen en ben ook blij dat Jenneke in ons team is gekomen!

signature blog

4 opmerkingen:

MirjamC zei

je dd lo had al gezien, maar nogmaals...ik vind 'm super! en ook de andere lo vind echt prachtig...wat een mooie warme kleuren en helemaal gaaf die spijkerbroek-zak!
ja ik vond het ook erg leuk om iedereen van het team te ontmoeten. wat super leuk pakket heb je van Marsha gekregen zeg!
kaarten maken gaat je ook goed af zie ik...helemaal leuk!

Margot zei

wauw! wat is je eerste lo schitterend! de rest is ook gaaf, maar die springt er echt uit!

marlies zei

ik vind je lo helemaal geweldig ! de techniek om een foto in picasa als tekening te maken ga ik onthouden en zeker ook een keer toepassen ! thanks

marsha. zei

Hahaha, ik had dit nog helemaal niet gezien! Het is je gegund!