dinsdag 23 november 2010

365 dagen

Ik ben voor ons bedrijf Aqua op zoek naar een relatiegeschenk en kwam op het idee om het nieuwe reisboek van Floortje Dessing ‘365 Dagen onderweg’ te geven. Het boek is gemaakt door 178 aardige ontwerpers. En dit schrijven ze op internet over het boek:
Het vormconcept dat aan het boek ten grondslag ligt heeft als titel ‘De wereld volgens Floortje’. De wereld in het boek draait immers om ‘Floortjes as’. Floortje staat centraal in het boek. Haar kijk op de landen, steden, werelddelen. Haar beeld van de seizoenen. Haar avonturen, verhalen, tips en ideeënstaan centraal. In 416 pagina’s krijgen we een indruk van deze wereld en het avontuur, de passie en het gevoel van ontdekking die hiermee samenhangen. Het design en de indeling van het boek zorgen ervoor dat we het gevoel hebben mee te reizen met Floortje. 365 dagen onderweg is gedrukt op gerecycled papier en voor de omslag van het boek is gebruikgemaakt van een heel bijzonder papiersoort afkomstig uit Sri Lanka. Basisgrondstoffen zijn olifantenmest en oud papier die zonder schadelijke bleekmiddelen en chemische processen volgens eeuwenoude methodes worden bewerkt in één van ’s werelds oudste papierfabrieken. 365 dagen onderweg is een boek geworden met veel praktische informatie, maar bovenal is het een persoonlijk boek met een echt verhaal!

Maar het allerleukste vond ik hun filmpje over de vormgeving van het reisboek. Iedere scrapper zou willen dat een reisverslag, vakantiealbum op deze manier tot stand zou kunnen komen ;)En als je toch aan het surfen bent: Mandy, Monique en Liesbeth hebben geweldige layouts en minialbums gemaakt met de spiksplinternieuwe december kit van Scrap-Club boordevol prachtige materialen. Inspiratie vind je hier!!

Verder doe ik zelf rustig aan. Zaterdag heb ik mijn rug verdraaid en loop als een oud omaatje door het huis: lopen, zitten, liggen, oefeningen, aspirine slikken. Lopen, zitten, liggen, oefeningen, aspirine slikken enzovoort enzovoort. Niet leuk en ik hoop dat ik er weer gauw vanaf ben....
Op scrap gebied heb ik zelf niets om te laten zien :(
want zoals ik al had voorspeld: het was heeeeeeel gezellig dat Astrid een dagje kwam scrappen :)

signature blog

6 opmerkingen:

barbara zei

Wat een bijzonder geschenk en een fantastisch filmpje zeg! Heel erg leuk. Wij hebben een ander boek van haar en het is idd erg inspirerend.

barbara zei

Oh...enne: die rug (ik weet er helaas alles van:( ) BALEN zeg! Als ik wat voor je moet doen (boodschappen of zo) dan moet je me bellen he?!!! Sterkte ermee en inderdaad wel in beweging blijven (met mate).

Marit zei

Achosh... veel sterkte met je rug!!!

Agnes zei

Hoi Petra,
Wat vervelend kan zo'n rug toch zijn.
Het is beter als je hem niet voelt.
Ik hoop dat je snel weer opknapt. Sterkte ermee.
Groetjes, Agnes

D@nielle zei

Wow als het toch zo snel kon dan zou ik veel meer af krijgen, boekje zit er leuk uit !
Sterkte met je rug, enneh you've got mail ;)

Liesbeth zei

Ik heb erg genoten van het filmpje... zo gaat het bij ons toch ook zo ongeveer?
Sterkte met je rug!