vrijdag 1 oktober 2010

De afgelopen week

De afgelopen week heb ik voor de eerste keer de verwarming in huis aan gehad. Wat een verschil met het (vakantie)bericht van mijn ouders dat ze het bijna te warm op het strand in Spanje vonden! Vorig weekend was het wel lekker weer maar vooral achter glas. Tonie heeft van steigerhout een nieuw bankje in de tuin gemaakt maar we moesten veel moeite doen om die in te wijden… (Eerst alles afdrogen en bij voldoende zonnestalen de tuin induiken.) Wel een heerlijk plekje om even te lezen

of het konijn te knuffelen (al weet ik niet of het konijn er ook van genoot)...

Niet zo mooi als "Haar naam was Sarah" maar zeker ook de moeite waard.
Mocht je trouwens van fantasieboeken houden: ik heb binnen een dag het boek de Hongerspelen van Suzanne Collins gelezen. Bijzonder...


Helaas heb ik na mijn griep nog een week (!) last van migraine gehad en ben dus zo weinig mogelijk de deur uit geweest, al viel dat wel tegen met alles wat er sowieso op de agenda stond.

Tim heeft hartstikke mooie cijfers op school gehaald. Als ze zeggen dat een goed begin het halve werk is dan moet het wel goed komen dit jaar. Vorige week hebben we een info avond op zijn school gehad. Aan het eind van dit schooljaar moet er namelijk al een eerste keuze zijn gemaakt voor de richting waarin hij verder wil. Voorsorteren noemen ze dat: er is een richting Maatschappij en een richting Natuur. Drie keer raden waar Tim zijn interesse ligt. In het 5e leerjaar wordt er dan binnen die richting ook nog een profiel gekozen waarin eindexamen wordt gedaan. Maar wat is het toch een jonge leeftijd waarop er al keuzes moeten worden gemaakt die de rest van je leven beïnvloeden…..

Ook bij Thomas was er van alles te doen op school. Er was een bezoekweek waarbij je een uur mocht meekijken in de klas. Ik heb samen met Thomas, in de hal van de school, rekenles van meester Bert gehad. We begonnen met hoofdrekenen en ik had gelukkig geen fouten . Ook was er een infoavond over groep 8, de cito toets in februari en over de middelbare school. Veel data om rekening mee te houden want voor 1 april moet ook Thomas zijn keuze voor een middelbare school hebben gemaakt. Ik ben benieuwd !Zondag, eindelijk zonder hoofdpijn, ben ik naar de koopzondag Doetinchem gereden en goed geslaagd voor de jongens. Een stoere winterjas voor Thomas en voor allebei T-shirts met lange mouwen: maatje XL. De kinderafdeling kon ik dus zo overslaan….
Maandag hadden hij en ik een vrije dag want zijn leraren hadden een studiedag. We wilden nog op stap gaan maar veel musea zijn op maandag gesloten en gezien het weer zat een buitenactiviteit er niet in. Wel heeft Thomas zijn “oude” Nintendo DSi op Marktplaats gezet om te verkopen en de biedingen stroomden binnen. Hij was helemaal enthousiast en had hem dezelfde avond al verkocht. Uiteraard heeft hij al weer een bestemming bedacht voor het geld wat hij daarmee heeft verdiend: een iPod Touch. (Het valt dus zo weer door dat gat in z’n hand.)

Van scrappen is er niet veel gekomen op een paar kaarten na.
Dit geboortekaartje, met papier van de nieuwe Restorationlijn van Crate, vond ik erg leuk om te maken. Het hertje heb ik nagemaakt van papier nadat ik een copie had gemaakt van de originele versie van kurk.
En sommige kaartjes maak je liever niet...


Fijn weekend!

signature blog

2 opmerkingen:

Astrid zei

Hi Wat rot dat je zo ziek bent geweest joh! Wow en Thomas al weer in groep 8 nog even en dan heb je er geen 1 meer op de basisschool (en ik begin net ;) ) Fijn dat Tim goeie cijfers haalt.
Wat een leuk bankje heeft Tonie gemaakt, hij is echt heel handig hè.
En jij mooie kaartjes.
Heb je nog nagedacht over mij mailtje?
doei doei nog een prettig weekend.
Astrid

Monique zei

Fijn dat het met de jongens zo lekker gaat op school. Valt niet mee he al die keuzes. Toen wij er met Wouters profiel eenmaal uit waren, besloot school tot een ander keuzevak in zijn NT profiel. Hoezo overleg??? Wat akelig dat hoofdpijn bij jou steeds ' de kop' op steekt... na alle hectiek van de afgelopen weken ben ik nu ook het haasje en ik heb er na al 2 dagen al schoon genoeg van - laat staan een week zeg -poe!
Prachtige bank heeft Tonie gemaakt! Misschien dat jullie vandaag uit de wind er van de zon kunnen genieten en een zalig boek...
Jouw kaartjes zijn weer helemaal prachtig jij... slim idee om dat hertje te kopiëren. Mijn nieuwe hobby is om dit soort afbeeldingen om te zetten in vectoren zodat je ze makkelijk kunt vergroten en verkleinen voor gebruik. Zodra ik er handiger in ben, ga ik dat allemaal gezellig delen (gratis). Moet alleen nog uitvogelen hoe dat via mijn blog door anderen gedownload kan worden zodat anderen de toepassingen ervan ook kunnen gebruiken. Werkt dan net als digitale stempels enzo. Nog even geduld dus... ; )