maandag 20 september 2010

herfstlayouts

Het was weer een kleurrijk feestje om met de nieuwe materialen van Bella Boulevard, Crate, Imaginisce and Basic Grey te mogen werken. En het is telkens verrassend leuk om te zien hoeveel verschillende mogelijkheden 1 kit biedt: dat blijkt hier wel uit de creaties van Monique, Liesbeth en onze gastdesigner Ellemieke. Ik heb er uiteindelijk 4 enkele layouts, 1 dubbele layout en 4 kaarten meegemaakt:

De herfst is erg mooi maar van 1 detail ben ik minder gecharmeerd: spinnen. Dit exemplaar was klein en hing buiten in zijn web maar vorige week hadden we zo'n enorme spin in de woonkamer zitten dat ik helemaal inde stress schoot. Tonie had geen zin in een vlek op het plafond en sloeg hem (of haar) eerst naar de grond. Drie keer raden: de spin was weg. Aaaaaaaaaahhhhhhhhh. Ik heb hem gezegd dat hij de spin (die echt; waar bijna net zo groot als mijn hand was) MOEST vinden en dat zo'n grote onvindbare spin voor mij een reden tot echtscheiding is. Whahaha, wij zijn niet eens getrouwd. Gelukkig vond hij hem uiteindelijk onder de sidetable en kon ik weer rustig op de bank gaan zitten.


Deze foto kreeg ik een tijdje geleden van een familielid. Het is een foto van mijn overgrootvader. Ik heb geen idee welk liedje hij aan het spelen is maar hij doet het met zichtbaar veel plezier (en hij kijkt zo leuk ondeugend!)


Deze maand is Ellemieke gastdesigner bij Scrap-Club en zij heeft het ontwerp voor de schets van de maand gemaakt. Zelf heb ik er foto's uit 2005 bijgepakt en ach wat waren de jongens toen nog klein. Tim is mij inmiddels in lengte voorbij en Thomas gaat hem hard achterna. Nog even en ik ben met mijn 1.75m de kleinste in huis. De boomstam heb ik gemaakt van het verpakkingsmateriaal. Zelfs dat is leuk en bruikbaar in deze kit!


Wat is er nu fijner dan een tafel vol kleurrijk papier en een kind dat thuiskomt met schoolfoto's? Perfect om meteen mee aan de slag te gaan. Ik heb mijn ponsen erbij gepakt en zoveel mogelijk laagjes gemaakt. Ik betrap mij er wel op dat ik bij alles bedenk dat het de laatste keer is... Groep 8 voelt bij het jongste kind in het gezin toch anders aan dan bij de oudste.
Voor deze layout heb ik mij laten inspireren door een digidesign van Jen Martakis dat ook prima met "echt" papier kon worden uitgevoerd. Onder de gestikte cirkel zitten allemaal rub-ons. De titel is een "beetje raar" want zoals ik al eerder op mijn blog schreef: waarom moest ik voor Thomas een appel schillen als hij vervolgens zowel de appel als de schil opeet?En de 4 kaartensignature blog

6 opmerkingen:

Liesbeth zei

Woehaaaaa zo'n enorme spin heb ik ook eens gehad, toen had onze kat hem gevangen en hield hij hem in zijn bek. Ik zie hem er zo mee de trap aflopen, ik gauw gillen naar beneden, iedereen in rep en roer en Johan moest hem vermoorden. De held. Twee dagen later hadden we er nog zo een, net een slagje kleiner (het vrouwtje misschien?) toen herhaalde het scenario zich nog een keer. Brrrrr....
Je layouts zijn prachtig (zoals altijd) en wat heb je veel gemaakt!

Astrid zei

ZO je bent weer aardig creatief geweest. Heel mooi allemaal, mooie herfst kleuren! Zo groep 8 alweer, wat gaat de tijd snel zeg.
En het lijkt idd wel of de spinnen in huis steeds groter worden, ik ben ook niet zo'n held met die hele grote... groetjes Astrid

barbara zei

WOW< WOW< WOW!!!
Vooral die met die appel vind ik prachtig Petra! Wat een boel LO's zeg! Ik mail je even voor een afspraak want ik wil ze ook in het echt zien! Vaak zijn ze dan nog mooier (kan bijna niet) :)

Marit zei

Wat heb je VEEEEEL gemaakt zeg! En allemaal even mooi! Prachtig, al die herfstige kleurtjes. Spinnen, ach ja... het is er de tijd voor en ze lijken inderdaad steeds groter te groeien. Gelukkig ben ik er niet bang voor (al zie ik ze liever buiten natuurlijk!)

Steffie zei

Hi,

thank you for your wunderful layouts!
I scrapliftet "Groep 8".
You can take a look: http://steffieshexenhaus.blogspot.com/2011/01/layout-meine-allerliebste-zuckerschnute.html
Greetings from Germany!
Steffie

Steffie zei

And now, I scrapliftet "Thomas". ;-)
I mirrored your layout.
http://steffieshexenhaus.blogspot.com/2011/02/layout-beim-essen-eingeschlafen.html

Greetings!
Steffie