woensdag 19 mei 2010

Eindelijk

Ik weet het… het slaat nergens op maar ik heb gewoon geen tijd kunnen vinden om te posten op mijn blog. Ondanks dat ik zelfs een week vakantie heb gehad.

We zijn op Koninginnedag begonnen met het leggen van een rustiek eiken vloer in de woonkamer. Dat was een hele puzzel gezien de “rustieke noesten” en ik heb 2 dagen als een soort opzichter mogen bepalen waar welke plank kwam.

Toen Tonie op zaterdagavond de plinten alvast op kleur wilde brengen met de speciale vloerolie bleek helaas dat de kleur totaal anders uitpakte dan het proefstuk dat ze bij de vloerspecialist voor ons hadden gezet. Alle plinten kregen en dofgrijze i.p.v. een bruine tint. Aaaaaaaaaaaaarrrrrrggggggggggghhhhhhhhhh! Wij baalden vreselijk want via de winkel konden we op z’n vroegst op donderdag een nieuwe kleur krijgen en onze meubels stonden toen al 3 dagen buiten onder een zeil (en het was echt niet lekker buiten...).
Dus hebben we geprobeerd om zelf een mix te maken en dat lukte aardig. Tonie heeft de plinten omgedraaid, een randje gefreest en we hebben van de achterkant de voorkant gemaakt want die foute kleur kregen we er natuurlijk niet meer af. Achteraf nog een geluk dat we de olie eerst op de plinten en niet meteen op de vloer hebben aangebracht. Helaas zijn de noesten nog steeds vrij grijs maar het is niet anders. Het eindresultaat is mooi geworden, ik ben blij met mijn nieuwe vloer en inmiddels ook handig met de afkortzaagmachine. Weer eens wat anders dan scrappen. ’t Was hier net "Eigen huis en tuin".

Daarna gingen de jongens een week weg en heb ik gewerkt, veel gewerkt om de 2e week vrij te zijn. Met Moederdag superverwend met 1,1 kilo chocolade van Thomas, een zonnebloem van Tim en een ontbijt op bed (voor de eerste keer en met bergen hagelslag) van hun samen. Jammer genoeg moest Tim in eerste helft van de 2e week al weer naar school.

Met Thomas, oma en neefje Steven naar het Dolfinarium geweest. Droog weer en een superdag! Ook nog een bezoek aan de bioscoop gebracht. Nanny McPhee 2. Helemaal leuk! Bovendien was natuurlijk fantastisch vakantieweer als je de manager van een bioscoop bent.

Tussendoor de nodige buurkonijnen, buurkatten en buurhuizen verzorgd. Als je het druk hebt, kan er altijd wat bij. Toch!?! Vergeten vriend te bellen op zijn verjaardag en collega na bezoek aan kaakchirurg. Goh, hoe zou dat toch komen. Mij ook erg schuldig gevoeld. Lijstjes in het leven geroepen om herhaling te voorkomen.

Op Hemelvaartsdag de plinten geplaatst en veel respect voor het handige timmerwerk van Tonie gekregen en meer begrip voor het ongemak van scheve muren. Met schoonzusje een artist printer tray van 7Gypsies gemaakt als verjaardagscadeau. Heel leuk geworden maar vergeten om foto’s als bewijsmateriaal te maken. Daarna was ik zo moe dat ik niet kon slapen.

Tussendoor heb ik gescrapt met een prachtige nieuwe kit en allerlei kaartjes gemaakt. Maar omdat het hartstikke laat is en ik morgen “gewoon” moet werken post ik nu “alleen” de layouts die ik met de kit heb gemaakt. Dan volgt de rest vrijdag en dan zit er meteen niet meer zo’n lange tijd tussen mijn berichtjes.
;)
Gemaakt met de schets van Liesbeth:
signature blog

2 opmerkingen:

Liesbeth zei

Tjonge jonge jij hebt het echt druk gehad! Maar wat heerlijk dat je vloer af is - meubels weer naar binnen en dan is het tenminste weer een beetje "gewoon", nou ja wat is eigenlijk precies gewoon?
Je layouts zijn mooi geworden, de eerste vind ik heel origineel je zou zo op het eerste gezicht niet denken dat hij met materiaal uit deze kit gemaakt is (vanwege de kleuren)!

Astrid zei

Druk, druk, druk... Ik ken het dat je het gevoel heb dat je alleen maar loop te vliegen. Daarom vandaag lekker een dagje vrij genomen, maar meer om thuis eens wat klusjes te doen, opruimen schoonmaken. Met een kleine in de buurt kom ik er vaak niet aan toe.
Maaaar je LO's zijn prachtig, mooie kleuren heeft de kit.
groetjes Astrid