woensdag 21 april 2010

mei kit

Ik ben zo blij dat alles weer begint te groeien en te bloeien! Toen ik zag dat er pinksterbloemen tussen het gras stonden heb ik meteen mijn camera gepakt en de foto gescrapt met de nieuwe Pink Paislee Bayberry Cottage lijn uit de Scrap-Club kit. Zo'n gevoel van jeugdsentiment moest ik gewoon vastleggen.


Zondag waren we aan het genieten waren van de tuin (ondanks de lucht van de koemestkorrels die Tonie een dag van te voren had gestrooid) en heb ik vrienden gebeld om te vragen of ze zin hadden om langs te komen en een hapje mee te eten. Nou is zo'n spontane actie op zondag niet even handig want koken voor 8 (nou ja, 7eneenhalf) i.p.v. 4 is een beetje afhankelijk van de voorraad in de koelkast en diepvries. Maar dat kwam allemaal goed: ciabatta broodjes, een salade, pappardelle pasta, een formaggi saus met pecorini kaas en ijs na (voor Leona). Simpel maar lekker en vooral gezellig met Corina, Mario en de meiden. Is Manon trouwens geen cutie!


Mijn werkweek zit er al weer op. Maandag begon grappig toen mijn collega Wies met een mondkapje op achter haar bureau zat. De week ervoor had ze mij aangestoken met een flinke verkoudheid en na 2 dagen werken met haar had ik ook oorpijn, keelpijn en was ik snipverkouden. Gelukkig ging het na een paar dagen over maar niet voordat ik mijn andere collega weer had aangestoken. Besmettelijk dus en daar had ik haar flink meegepest met als resultaat het mondkapje. Op het werk is het druk maar morgen heb ik toch een vrije dag genomen om met Thomas mee op schoolreisje te gaan. Ik verheug mij er op en ben blij dat hij het nog leuk vindt dat z'n moeder meegaat ;) We gaan in Amsterdan naar het science center Nemo en het VOC schip. Ik heb er enorm veel zin in en de accu's van mijn camera al opgeladen.


Waar ik ook hardop om heb zitten lachen is een mail die ik van Barbara kreeg met dit geweldige verhaal over een discussie over het woord computer.
A Spanish teacher was explaining to her class that in Spanish, unlike English, nouns are designated as either masculine of feminine."House" for instance, is feminine: "La casa"."Pencil", however, is masculine: "el lapiz."A student asked, "what gender is "computer"?
Instead of giving the answer, the teacher split the class into two groups, male and female, and asked them to decide for themselves whether computer should be a masculine of feminine noun. Each group was asked to give four reasons for its recommendation.

The men's group decided that "computer" should definitely be of the feminine gender ( "la computadora") because:1. No one but their creator understands their internal logic;2. The native language they use to communicate with other computers is incomprehensible to everyone else;3. Even the smallest mistakes are stored in long term memory for possible later retrieval; and4. As soon as you make a commitment to one, you find yourself spending half your paycheque on accessories for it.

(THIS GETS BETTER!)

The women's group, however, concluded that computers should be masculine ( "el computador) because:
1. In order to do anything with them, you have to turn them on;2. They have a lot of data but still can't think for themselves;
3. They are supposed to help you solve problems, but half the time they ARE the problem; and
4. As soon as you commit to one, you realize that if you had waited a little longer, you could have gotten a better model.

The women won.


En uiteraard ben ik weer heerlijk aan het scrappen geweest met de May kit van Scrap-Club. Zo'n kit is, ondanks dat het halen van de deadline soms een uitdaging is, altijd weer een cadeautje! Vooral als er ook nog een superleuke camera stempel in blijkt te zitten die ik al op mijn "verlanglijstje" had staan.

In de categorie: met angst en beven

Een uniek moment...

En hier hoort ook een mooi verhaal bij:

Tim vertelde dat hij Lotte, Tristan Kjell had uitgenodigd om de vrijdag voor Pasen alle films van de Lord of the Rings te komen kijken. Drie films, die samen goed zijn voor meer dan 10 uur kijk"plezier". Leuk plan, maar een slechte timing want dat was ook de dag waarop ik de hele keuken moest leegruimen omdat op zaterdag de extra kastjes en het nieuwe keukenblad zouden worden geplaatst. Daarom zei ik tegen Tim dat ik er nog over na moest denken en het fijn zou vinden als hij het zou verplaatsen naar de meivakantie. Uiteraard vond Tim dat een slecht voorstel ;) Woensdagavond, na het clubkampioenschap veldloop van atletiek, zou ik hem mijn definitieve beslissing laten weten. "Maar", zei ik tegen hem, "als je met een medaille thuiskomt dan gaat het sowieso door", dit om hem te motiveren want iedere week gaat Tim met tegenzin sporten. Tegen 20.00 uur kwam hij thuis, helemaal stralend, met een zilveren medaille om zijn nek. "Ik heb een medaille gehaald mam, dus het kan door gaan vrijdag en weet je: er deden er 2 mee!"


Met de keuken is het helemaal goed gekomen en ik ben er ontzettend bij mee!

De journaling heb ik op een stukje stof geprint dat ik eerst met een power Pritt op een A4-tje had geplakt en vervolgens "gewoon" door de printer heb gedaan. Dat werkte perfect!De kalender en de kaarten die ik met de kit heb gemaakt.

Voor de dubbele vleugels van de vlinder heb ik een label doormidden geknipt en gepimpt met de bling it on uit de kit.
En voor meer inspiratie moet je zeker ook even bij Monique en Revlie gaan kijken want die hebben allebei zulke gave dingen met de kit gemaakt!

Trouwens: zo ziet onze woonkamer er momenteel uit. Met andere woorden er is weer een project op komst... Maggie: we moeten Koninginnedag "goed" inplannen.... ;)

En dan tot slot het gesprek tussen Tonie en Tim tijdens het eten:

ik: Tim heb je Tonie al verteld welke cijfers je hebt gehaald voor je proefwerken?
Tim: Nou ik had voor Duits een 7,3 voor een proefwerk en een 6 voor een luistertoets.
Tonie: Dat laatste viel je zeker wel tegen?
Tim: Ja, want voor iedere fout ging er meteen een hele punt af. Er waren 18 vragen en ik had maar 4 fouten dus ik vond dit wel heel zwaar berekend.
Tonie: Heb je dat ook tegen je leerkracht gezegd?
Tim: Ja maar zij zei dat ze daar niet alleen over heeft beslist en dat daar een hele sekte achter zit.
ik: Whoehahaha

signature blog

6 opmerkingen:

Christiane zei

* DER * COMPUTER!!!!
you're so right!!
love your work with the kit!!
hugs

D@nielle zei

oh wat een mooie foto van die pinksterbloemen ! Leuke projecten weer ! Veel plezier met het schoolreisje.

barbara zei

Nu verwacht ik natuurlijk wel wat gave foto's van het schoolreisje op je blog en verwerkt in een LO?!!! Lachen zeg: die conversatie tussen Tonie en Tim!! Ik hoor inderdaad ook wel eens van die verhalen over leraren e.d. en af en toe ben ik geneigd die pubers te geloven hoor!!!

Marit zei

Dank voor het "computer verhaal"... ik zit nu gniffelend te bedenken wie ik dit verhaal allemaal eens op kan sturen....

En WAT veel projecten en layouts zeg! En allemaal even bijzonder en mooi! WOW!!! (ennuh... een beetje jaloers op je camerastempel hoor! staat ook nog steeds op MIJN lijstje!)

Anoniem zei

IS VERY GOOD..............................

Anoniem zei

Τhanκѕ fог ѕharіng уour thoughtѕ on tranѕlate chinese charаcters.
Regarԁs

Αlso visit mу wеbѕite :: trаducciones ԁe :
: ::