donderdag 4 februari 2010

onvoorwaardelijke liefde

Het leuke aan uitdagingen vind ik dat ik meestal een heel andere layout maak dan wanneer ik een foto of scrapbookmateriaal als uitgangspunt zou hebben genomen. Toen Danielle mij vroeg om mee te doen als gastdesigner vond (en vind!) ik dat helemaal geweldig! En toen ze mij de opdracht voor de nieuwste Dutch Dares mailde: onvoorwaardelijke liefde, had ik idee├źn genoeg: het bijzondere gevoel bij de geboorte van de jongens, onze kat die 18 jaar is geworden en die mij had geadopteerd (nee, niet andersom). Het pubergedrag van zoonlief waarvoor je echt wel wat onvoorwaardelijke liefde nodig hebt om dat als moeder te doorstaan. Maar uiteindelijk heb ik een oude kinderfoto gebruikt die ik laatst van mijn moeder kreeg uit de "erfenis" van mijn oma. In december is mijn oma gestorven en daardoor kwamen er bij mijn moeder veel herinneringen naar boven. Moeilijke herinneringen aan een jeugd waarin totaal geen sprake was van onvoorwaardelijke liefde. Een voor mij bijna onvoorstelbare manier op te groeien en daar heb ik over gescrapt.

Deze journaling staat op de layout:

Lieve mama,

Op de dag dat mijn oma, jouw moeder, stierf ben ik naar je toegegaan en heb geluisterd naar jouw verhalen. Verhalen over jouw jeugd. Verdrietige verhalen. Er waren zoveel woorden die verteld moesten worden….
Ik ben jouw dochter en ik weet hoeveel je van mij houdt. Ik ben zelf moeder van 2 jongens waar ik onvoorwaardelijk van houd en ik kan mij bijna niet voorstellen hoe het voor jou moet zijn geweest om op te groeien zonder die onvoorwaardelijke liefde.
Ik heb respect voor jou omdat jij niet bent zoals zij was, dat je ondanks de nare jeugd die jij hebt gehad in staat bent om anders te zijn, om wel onvoorwaardelijk te houden van.

xxx Petra

8 opmerkingen:

Liesbeth zei

Een prachtige layout Petra en wat knap hoe je dit onder woorden hebt gebracht. Op foto's lijkt alles zo vaak koek en ei, maar ooooh de verhalen die erachter zitten...

Astrid zei

Heel ontroerend Petra! Zo mooi beschreven! En heel mooi gescrapt! Echt helemaal jouw stijl. Ik zal snel eens kijken naar de Dutch Dares. Prettig weekend Astrid

Marit zei

Wauw Petra... zo lief en recht uit het hart! Krijg er rillingen van... PRACHTIG!

D@nielle zei

Ontzettend leuk was het om je te gast te hebben, je lo is prachtig !

Wies zei

Het ziet er weer mooi uit hoor Petra, over de verhalen er achter hebben we elkaar altijd genoeg te vertellen. Wat dat betreft hadden onze moeders wel zusters kunnen zijn roepen we altijd.
Je hebt het heel mooi beschreven.

groetjes en tot morgen.

M@risk@ zei

Zo mooi verwoord en dapper dat je dit hier plaatst. Je layout is helemaal jouw stijl. Prachtig gewoon.

HARTENKERSJE zei

Heel mooi LO en vooral met prachtig verhaal.

Gr Kirs (MLS)

Christiane zei

ohhh, petra!! your work in all the last posts is sooo eyecatching!!
have a nice sunday!!
hugs