woensdag 4 juli 2012

10 dingen bij Dutch Dares en 3 layouts van 31 stories

Het is al weer de eerste woensdag van juli, mijn vakantie is begonnen en de nieuwste Dutch Dare is online! Deze gaat over de 10 dingen die je graag zou willen doen in de komende jaren. Daar hoefde ik niet lang over na te denken (nadat ik voor de "luchtige" benadering had gekozen): Pinterest vind ik een enorm leuke bron van inspiratie. Wat zijn er toch veel creatieve mensen op de wereld en wat maken ze leuke, mooi, grappige, lieve dingen. Ik bewaar op mijn online prikbord van alles dat ik zelf ook wel zou willen maken. Misschien lukt het om de komende weken wat van mijn lijstje af te vinken.

En dan doen we er meteen maar weer 3 layouts van mijn workshop album bij. De laatste dagen ben ik bezig geweest met mijn opdrachten voor de Dutch Dares maar ik ga er nu voor zorgen dat mijn album af komt. Teksten en foto's liggen al klaar om er layouts mee te maken.


Mijn kledingkast hangt vol, maar ik denk dat ik maar een kwart van mijn kleren draag. De rest heeft dan net niet de kleur of de details die in de mode zijn. Ik probeer altijd wel nieuwe combinaties te bedenken maar het is onderhand hoog tijd om de kast uit te mesten. Broeken kopen vind ik heel lastig en omdat ik een lang bovenlijf heb zijn shirts en bloesjes vaak te kort. Tunieken en laagjes bieden uitkomst. Deze zomer zijn de modekleuren heel vrolijk en fel. In mijn kast hangt een flamingo-roze blazer, zo’n kleurtje dat ik maar 1 seizoen draag maar toch heb gekocht omdat ik daar vrolijk van word. Dat ik maat 48 draag vind ik minder leuk. Maar deze maat heb ik al jaren. Ik weet dat er best de nodige kilo’s af kunnen maar ook hoeveel moeite ik daar dan voor moet doen en dat heb ik er (nog) niet voor over. Meestal draag ik broeken en af en toe, in de zomer, een jurk.


Bizar hoe technologie inmiddels is verbonden met ons dagelijkse leven. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn vader voor de eerste keer een computer van de zaak mee naar huis nam. Geweldig om daar huiswerk op te mogen maken. Inmiddels kan ik de computer niet meer wegdenken uit mijn leven. Ook op mijn werk kan ik niet zonder, al mijn werkzaamheden zijn computer gerelateerd. Thuis gebruik ik de computer voornamelijk voor mijn hobby, Tonie voor zijn bedrijf, Thomas om te gamen. Sinds kerst heb ik een iPad, in eerste instantie om digitaal te kunnen lezen maar wat vind ik dit een leuk apparaat! Even mijn mail checken, op Pinterest kijken, een spelletje Wordfeud of Rumble spelen, blogs bekijken, het kan er allemaal mee.
Mijn mobiel gebruik ik amper. Als ik hem nodig heb moet ik hem vaak eerst opladen en gebruik de afdankertjes van Tonie. Ik ben daar totaal niet in ge├»nteresseerd al moet ik zeggen dat de iPhone van Tonie wel een ander verhaal is maar dat komt omdat ik daarmee hele goede foto’s kan maken ;)
Wat ik vooral waardeer van de digitale wereld is dat ik daardoor veel meer mogelijkheden en inspiratie op het gebied van scrapbooken heb ontdekt. Alleen al het feit dat ik deze workshop van Ali Edwards kan volgen komt daardoor. Nadeel is de mogelijkheid om in die digitale wereld weg te kruipen en te vergeten dat de echte wereld veel belangrijker en mooier is.


Ik heb een makkelijke schoenmaat: 39 maar helaas rechts een hele hoge wreef dus schoenen passen vaker niet dan wel. Zeker in de winter vind ik het moeilijk om schoenen te vinden die lekker zitten. En passen tijdens een dagje shoppen doe ik daarom liever niet dan wel, veel te pijnlijk.
Meestal draag ik makkelijke schoenen zonder al te hoge hak en sinds een paar zomers ook Birkenstocks of teenslippers met een elastieken band over de voet. (Anders raak ik mijn slippers tijdens het lopen kwijt). Het liefste loop ik op blote voeten en zelfs in de winter heb ik alleen als het heel erg koud is sokken in mijn laarzen aan.
Afgelopen kerst vond ik in Maastricht hele leuke, stoere, vintage-achtige schoenen van Yellow Cab en daar ben ik helemaal blij mee. Mijn schoenen staan in de garage op planken, de zomerschoenen voor het grijpen en de winterschoenen in dozen (of andersom). Binnenkort moet ik maar eens aan het opruimen want ik gooi zelden schoenen weg ook al draag ik ze niet meer.
Tonie heeft, vind ik, een schoenen-tic en dus de meeste schoenen. Thomas loopt op leren All Stars en heeft zo'n hekel aan winkelen dat hij mijn aanbod om voor de zomer ook canvas sneakers te kopen tot nu toe heeft afgeslagen.


PS: Laat ik nou gisteren mijn schoenen opgeruimd hebben ;)
signature blog

1 opmerking:

Samantha zei

Hoi hoi!

Ik vond je blog via Google en ik moet zeggen dat ik helemaal weg ben van jou scrapstijl!

Wat een prachtige lootjes heb je gemaakt! Ik ga je zeker volgen!

liefs
Samantha