donderdag 28 juni 2012

More stories 13,14 & 15

Ik heb vandaag mijn minst favoriete huishoudelijke klusje gedaan: de afzuigkap schoonmaken en kan mij niet voorstellen dat er iemand is die dat fluitend doet. Had ik maar een afzuigkap die eenvoudig schoon te maken is, zonder al die randjes en richeltjes die vet worden. Bah. Maar voorlopig zit het er weer op ;)
Leuker was de lunch met Thomas bij de Mac omdat zijn vakantie (onofficieel) is begonnen. Vooral de milkshake was erg lekker met dit warme weer. Van mij mogen de onweersbuien en regen komen, hopelijk koelt het dan een beetje af want het was wel erg broeierig vandaag. En dan wil ik zaterdag graag weer mooi weer want dan is er Brocante aan de IJssel in Deventer. Altijd gezellig om door het mooie oude deel van Deventer te slenteren en brocante spullen te ontdekken.
 
De opdrachten van de 31 Stories workshop op dag 13, 14 en 14 waren: chores (huishoudelijke taken), view en 09.15 uur.
 
 
Ik ben geen poetser maar heb wel altijd een opgeruimd huis, als ik 's morgens de deur uitga (en trouwens ook als ik thuis blijf) is mijn bed opgemaakt, staan de ontbijtspullen weer in het kastje en is de afwasmachine uit- en ingeruimd. Ik voel mij prettiger als het thuis opgeruimd is. Stofzuigen doe ik 2 keer per week, bedden verschonen en wassen in het weekend, strijken steeds later in de week…., de wc iedere dag, de badkamer iedere dag een beetje; afgewisseld met een grote poetsbeurt. Een ondankbare klus in een mannenhuishouden. Andere dingen, zoals stoffen, doe ik niet volgens een vast schema maar als mijn oog ergens opvalt. Echt afschuwelijk vind ik het om de afzuigkap schoon te maken. Sinds ik op woensdag i.p.v. donderdag werk ben ik thuis mijn ritme een beetje kwijt omdat ik na mijn werk vaak geen puf heb voor huishoudelijke karweitjes. Dan drink ik wat met Thomas, ga even lezen of iets anders voor mijzelf doen en voor ik het weet is het al weer tijd om te koken.
Uiteraard heb ik geluk met een man als Tonie want de ramen heb ik al 11 jaar niet meer zelf hoeven te wassen! Ik maak de vensterbanken leeg, Tonie doet de ramen, en ik zet alles weer schoon terug. Tegen dat soort vakmanschap kan (en wil) ik niet tegenop. Ook andere grote of zware klussen doet hij in een handomdraai.
We hebben geen hulp in de huishouding, daarvoor ben ik veel te veel een Pietje Precies want ik zie het meteen als mijn spullen anders staan.
Thomas pakt 2 ochtenden in de week de afwasmachine uit en hij ruimt na het eten altijd de tafel af. Meer klusjes hoeft hij niet te doen behalve 1 keer per week de vloer van zijn slaapkamer, sok/boek/pen/knuffel/wasgoed/papier/Donald Duck-vrij te maken zodat ik kan stofzuigen.
De enige ruimte waar bijna altijd spullen liggen is mijn scrapplek. Daar kan ik wel aan het opruimen blijven, het bureau lijkt altijd te klein.

 
Mijn kijk op veel dingen is veranderd in de afgelopen periode. Alles ìs veranderd. Mijn relatie met Tim, met Thomas, met Tonie, met mijn familie. De zoektocht naar een nieuwe balans is moeilijk. Ik ben veranderd maar ook gegroeid. Ik beter in staat om mij te verwoorden in gesprekken met mijn ouders. Meer als een volwassen vrouw met een eigen mening en standpunt en minder als het kind.
Ons huis is voor mij een plek waar ik graag ben. Een thuis.
Vanaf het moment dat ik bij de bezichtiging de hal instapte was ik verkocht. Alle ruimtes zijn fijn en steeds meer volgens mijn smaak ingericht. De enige plek waar ik zo weinig mogelijk kom is de kamer van Tim want ik vind het afschuwelijk dat die leeg staat. Maar verder ben ik altijd bezig met het decoreren van mijn huis en tuin met bij voorkeur brocante spullen. Voor een oud gebloemd theekopje zoek ik graag een plekje op de keukenplank, de poppenhoofdjes die ik via een brocante blog heb gevonden staan vooraan in mijn vitrinekast en ook voor de vondsten van Koninginnedag heb al gauw een plek gevonden want ik vind het fijn om naar dat soort hoekjes te kijken. Favorieten waar ik graag naar kijk zijn: mijn oude vitrinekast (liefde op het eerste gezicht), de plank in de keuken en de scrapkast die Tonie voor mij heeft gemaakt, mijn blauwe Franse vogelkooi op onze slaapkamer, het grote oude houten raam in de tuin en onze Sid Dickens tegelcollage.
Graag kijk ik door de grote ramen in de woonkamer, die doorlopen tot op de grond, naar de tuin. Ik vind het fijn om in een land te wonen waar we 4 seizoenen hebben. Ik kan er van genieten als in de lente de blauwe druifjes weer tevoorschijn komen en de vrouwenmantel die daarna opkomt is het allermooist om naar te kijken als er regendruppels op liggen.

 
Het is stil in huis, ik ben alleen. Thomas is naar school, Tonie aan het werk. Mijn werkweek zit er op. Een korte want afgelopen maandag was het tweede Pinksterdag. Om 09.15 uur zit ik achter de computer te wachten op de mail van Ali Edwards, dag 15. Ondertussen ruim ik mijn postvak in op, dat is weer hoog nodig. Ik vind een mailtje van onze computerman met een link naar een YouTube filmpje. Onze oude printer en mijn nieuwe computer blijken namelijk geen goede match te zijn. Niet fijn. Helemaal niet als je aan een workshop meedoet en 31 dagen van alles uit moet printen.
Meedoen aan deze workshop was een goede keuze. Ik vind het leuk om met dit project bezig te zijn en probeer in elk geval dagelijks mijn verhaal op te schrijven en een bijpassende foto te maken of uit te zoeken. Zaterdag heb ik afgesproken met de meiden van het designteam van Dutch Dares en hoop dan een aantal layouts in elkaar te zetten.
Vanochtend ben ik zo lang mogelijk in bed blijven liggen, heb een T-shirt over mijn hemdje aangetrokken en ben gaan ontbijten met Thomas. Lekker om niet te hoeven haasten, die douche komt straks wel na de huishoudelijke klusjes. Tijdens het ontbijt blader ik door de krant. Op dit moment het AD. We komen altijd wel een artikel tegen dat ik voorlees. Vandaag hadden we het over het de energiedrankjes, zoals Red Bull, die door veel schoolkinderen worden gedronken. Thomas vertelde dat hij die niet drinkt maar dat was niet echt een geruststelling want ik weet dat, sinds hij in de brugklas zit, zijn lunch meestal uit cola en iets lekkers (donuts of koeken) bestaat. Ongezond en duur, maar met mijn opmerkingen en adviezen wordt helaas niets gedaan.
Als ik alleen thuis heb ik zelden de radio aan staan. Ik vind de stilte prettig. Ik hou wel van muziek: favoriet zijn Adèle en Ilse DeLange (met name haar nummer Miracle) en in de top 40 van vandaag staan een paar songs die ik mooi vind: I follow rivers van Triggerfinger en Next to me van Emeli Sandé.
Nu eerst maar aan de slag met de printer, er staat al een mand met gevouwen was op de trap en ik moet ook nog stofzuigen en strijken. Nou ja moeten deze dag is toch ook een beetje voor mij.

signature blog

3 opmerkingen:

marsha. zei

Ha, ha... mag ik je de hand schudden? De afzuigkap schoonmaken vind ik echt verschrikkeljk!!! Die van ons is van RVS dus het is een hele toer om 'm streeploos te krijgen (niet te doen!). En ik snap ook niet waarom ze die dingen zo maken dat er vanalles tussen kan gaan zitten. Bah!

Enne: hier worden de ramen ook gezeemd door de man des huizes :-).

barbara zei

Ik was al een poosje niet "langs geweest" op je blog. Prachtige, eerlijke, persoonlijke verhalen. Mooi. Oprecht. Leuk. Herkenbaar. Ga zo door. Met je fantastische layouts, je verhalen en jezelf opnieuw vinden. In verhouding tot mensen om je heen. In verhouding tot je zelf. Kom maar een keertje gehaktballen eten. Ik vind het niet erg om ballen te draaien! ;)

Colinda zei

Ik heb op het blog van Ali Edwards gezocht naar de 31 things workshop maar ik kon er niets van vinden (zal wel niet goed gekeken hebben), maar van andere blogs heb ik wel begrepen dat je ook "tips" krijgt wat betreft journaling en die werken bij jou heel goed!! Wat je schrijft, leest als een spannend boek. Je blijft geboeid tot het eind.
Bedankt (sowieso) voor je berichtje(s) op mijn blog en in het bijzonder voor het compliment m.b.t. schets #51, het is namelijk geen collage maar het zijn losse foto's!
En ook hier worden er geen ramen gezeemd, Marc is twee meter die kan erbij zonder huishoudtrapje!

Groetjes Colinda