woensdag 25 juli 2012

Een weekje later...........

Toen vorige week woensdag de schets van Dutch Dares online ging waren wij een weekje in het Sauerland, vandaar dat ik hem nu pas op mijn blog zet. We hadden namelijk voor een wifi-loze week gekozen en dat beviel goed want het was leuk om weer eens "ouderwets" te kaarten, Rummikub en Yahtzee te spelen, te lezen, zwemmen en te midget golfen.


Onderstaand mijn schets waar het Dutch Dares team mee aan de slag is gegaan. Neem maar eens een kijkje om te zien wat voor moois de andere meiden hebben gemaakt en meedoen is natuurlijk nog leuker want er is weer een RAK te winnen en je maakt kans op een maand als gastdesigner!
Ik heb een foto van Farah gebruikt en deze layout op haar eerste verjaardag aan mijn collega Wies gegeven (de oma van Farah). Ik vond het zo'n smakelijke en leuke foto om mee te werken!
Ook heb ik hieronder 3 layouts van mijn workshop project gezet, ondanks dat ik nu vrij ben vliegen de dagen voorbij en lukt het niet om te scrappen omdat we zijn begonnen met een verbouwing van de garage. De achtertuin er nu zo uit: het is een bouwplaats en genieten van het mooie weer in de tuin zit er nu niet in ;)
Van de volgende layouts liggen de foto's en teksten klaar maar ze zijn dus nog niet in elkaar gezet.................

 
’s Morgens word ik wakker van het programma van Giel Beelen. Dat is niet mijn favoriete radio programma maar het enige dat ik op mijn (goedkope) wekkerradio zonder ruis kan ontvangen. In de auto luister ik altijd naar Edwin Evers op radio 538. Fijne muziek en een gouden team dat mij altijd aan het lachten maakt. Thuis zet ik meestal geen muziek op omdat ik de stilte prettig vind. Op zondagochtend is Tonie degene die er bij het ontbijt aan denkt om de radio aan te zetten. Mijn favoriete album CD’s zijn van Adèle en Ilse DeLange en deze zet ik regelmatig op maar leuker is het om de jukebox aan te doen en naar mijn oude singles te luisteren. Het laatste concert waar ik naar toe ben geweest was van Ruth Jacott en dat is al weer lang geleden. Graag zou ik naar een concert van Ilse DeLange of Marco Borsato gaan. Ik vind het leuk om te zien dat Thomas veel op zijn iPod naar muziek luistert en te merken dat we dezelfde liedjes leuk vinden. Afgelopen week waren we bij een avondwake en ik realiseerde mij hoe belangrijk muziek ook aan het einde van een leven is. Die liedjes vertellen een verhaal over degene waarvan afscheid moet worden genomen maar troosten ook. Mijn favoriete song is Miracle van Ilse DeLange. Toen ik dit nummer voor de eerste keer hoorde reed ik naar huis. Ik ben ik de auto blijven zitten totdat het nummer was afgelopen en ik hoorde wie het had gezongen.
Someone put a lock on this old door
It's been beaten up and used and more
It's been kicked a hundred thousand times
Keeping all the memories behind
If you read the lines between the paint
Look beyond the cracks that store away
It's hidden in the windows of the walls
Right behind the eyes that saw it all
Tassen! Ik heb ze in alle kleuren en maten maar het liefst zo groot mogelijk (zodat mijn camera er ook in past). Onder de kapstok in de gang staan oude koffers vol met tassen. Het is mijn favoriete vakantiesouvenir. Van een mooie tas kan ik blij worden en mijn laatste aanwinst is een tas van Fossil met een vogelprint. Helemaal leuk! Onweerstaanbaar, ook al weet ik best dat ik geen nieuwe tassen "nodig" heb.
In mijn tas zitten mijn portemonnee, autopapieren, toilettasje met medicijnen en lippenstift, zakdoekjes en mijn (meestal niet opgeladen) mobieltje. En vandaag ook boterhammen met kaas, kauwgum en Sultana voor op het werk. Mijn sleutelbos belandt meestal in mijn jaszak. Als ik zonder tas de deur uit gaat voelt dat "kaal".


Toen ik vandaag de opdracht las en het verhaal van Ali Edwards sloot dat precies aan bij het gesprek dat ik op het werk met Marja had. Het is belangrijk om je bewust te blijven van de goede dingen en niet terecht te komen in een negatieve spiraal. Ik besef de laatste tijd steeds beter dat daar een keus in is. Ik kan ervoor kiezen hoe ik mij wil voelen, hoe ik in het leven wil staan, hoe ik mijn werk wil beleven, hoe ik mij wil voelen in mijn relaties. Natuurlijk zijn er situaties waardoor dat moeilijk en moeizaam is. Daar weet ik helaas alles van. Maar het is aan mij hoe ik met die tegenslagen of teleurstellingen omga. Kijken naar het licht of kijken naar het donker. De positieve dingen blijven zien en daar kracht uithalen of wegzakken in de negatieve dingen. Het vinden van de juiste balans ervaar ik als een moeilijke (levens)taak maar ik hoop en doe mijn best om te blijven nadenken over de positieve dingen in mijn leven en die bewust te zien.
.


signature blog

2 opmerkingen:

marsha. zei

Hoi Petra,

Klinkt goed zo'n wifi loze vakantie! Ik heb inmiddels drie door 31 things geinspireerde lay-outs gemaakt! Twee mag ik niet laten zien, maar de derde komt over een week of twee online. Ik maak er steeds losse lay-outs van, niet in het Ali-format. Ik vind dat jij dat erg mooi oplost! Die tas is wel een goeie! Ik heb zaterdag ook zo'n mooie Fossil tas gekregen. Ben er helemaal blij mee!

Groet,
Marsha.

Margot zei

wat een geweldige tas!

leuk om weer wat scrapwerk van je te zien, mooi gedaan!

heerlijk toch zo'n weekje zonder het net ;)