vrijdag 22 april 2011

Dutch Dares schets april

Toen ik de april schets van Dutch Dares zag met ruimte voor 3 foto's wist ik meteen welke 3 foto's ik wilde gaan gebruiken...

Natuurlijk moest het verhaal van de gebroken neus van Thomas nog gescrapt worden want deze foto's die ik op 3 achtereenvolgende dagen heb gemaakt laten ook zien hoe snel hij weer herstelde!De klinkers in de titel heb ik "gebroken" door ze te scheuren.
Tijdens de judoles van 23 maart brak Thomas zijn neus omdat één van de andere jongens tegen hem aanknalde. Rutger, de judoleraar, belde en zei dat hij Thomas' neus op 5 meter afstand had horen breken. Hij had alles al telefonisch in gang gezet bij de Eerste Hulp, of ik Thomas kon komen halen. In de sportzaal aangekomen schrok ik behoorlijk, ik had nog nooit zo'n scheve neus gezien. Veel pijn, bloed en tranen.

Eenmaal in het ziekenhuis ging alles heel snel. Tonie was direct uit zijn werk naar de Eerste Hulp gekomen en stond ons al op te wachten. In de behandelkamer was de diagnose van de KNO arts dokter Mud duidelijk: verdoven en recht zetten. Er mocht 1 ouder bij blijven (degene die er het beste tegen kon) en Thomas wees meteen naar Tonie. Thomas kreeg 4 verdovingen (waarvan 2 in zijn neus) en de KNO arts heeft zijn neus weer rechtgezet en gespalkt.

Ik moest wachten op de gang en toen ik weer werd gehaald zei de verpleegkundige:

Uw zoon heeft het heel goed gedaan en uw man ligt strekt....

In de behandelkamer wist ik bijna niet naar wie ik het eerste moest kijken. Thomas stond al weer, was duidelijk opgelucht dat het er op zat en was grapjes aan het maken, Tonie lag languit, het bleek dat hij helemaal was weggeweest, had de kleur van ons Wedgwood servies en een hartslag van 60. We hebben gewacht tot het weer beter ging met Tonie en uiteindelijk ging ik dus met 2 patienten weer naar huis.

Gelukkig is Thomas wonderbaarlijk goed hersteld! Hij heeft nauwelijks pijn gehad en zijn gezicht was niet gezwollen of blauw. Maar van het moment waarop Tonie in een rolstoel door Thomas met zijn verbandsnorretje naar de uitgang werd gereden, had ik best een foto willen hebben ;)


De andere meiden hebben er kunstwerkjes van gemaakt! De moeite waard om even te gaan kijken!!

signature blog

4 opmerkingen:

Marian zei

Pobre, qué dolor tan grande pasaría!!!
suerte que todo fue bien.
El Lo muy bonito y demostrativo.
Besos.

Marian zei

Poor, what would such pain!
Fortunately it went well.
The very nice thing and demonstrative.
Besos.

Margot zei

superleuke details! gaaf!

Marit zei

WAt een verhaal!!! Mooi gevonden, die scheuren in de titel!!! En ja, ik ken het dat mannen 'onderuit' gaan bij gebeurtenissen als deze. Ik zie mijn papa nog gaan, toen ik aan mijn voet gehecht moest worden als klein meisje... en de papa van mijn zoon heb ik ook eens 'de kleur van wedgewood' zien krijgen toen onze zoon hechtingen in zijn hoofd kreeg (terwijl ik er bovenop stond om z'n koppie vast te houden!) Ach ja.... mánnen... hihi!