woensdag 24 juni 2009

Update

De laatste schoolweken alweer. Onvoorstelbaar hoe dit schooljaar voorbij vliegt. Tim heeft deze week een prestatieweek (lees: zwemmen, kanoen, naar het planetarium enzovoort) en dan alleen volgende week maandag en dinsdag nog les om vervolgens 8 eneenhalve week vrij te zijn. (Als je enige jaloezie in dit verhaal bespeurt dan klopt dat!) Het voordeel van dat Tim tijd over heeft is dat ik hem heb gevraagd om al mijn foto's op een externe back-up te zetten. Na het horrorverhaal over de gecrashte computer van Corinne Delis heb ik eindelijk mijn leven gebeterd (tenminste op back-up gebied), mijn man lief aangekeken en hem gevraagd om onderstaand apparaat voor mij aan te schaffen. Al mijn digitale foto's staan er nu op. Een geruststellende gedachte.
Thomas is vandaag ziek thuis. Duidelijk gevalletje van: wat-gezellig-bij mama-op-de-bank-met-mijn-nintendo-dsi-en-de-afstandsbediening-binnen-handbereik. Ik heb hem maar ziek gemeld met de mededeling dat het zulk mooi weer is. (Maar zonder grapjes: hij heeft hoofdpijn en is misselijk.) Vorige week woensdag zijn we samen op stap geweest naar de dierentuin in Amersfoort. Super weer en een super dag. De leraren op school hadden een studiedag dus wij konden het er mooi van nemen. Vooral het dinobos en het nachtgedeelte waren leuk!
Ook hebben we een nieuwe fiets voor Thomas gekocht. Hij is pas 10 jaar en heeft nu al een echte herenfiets (en ja de layout is al af...) Sinds 1 juni fiets Thomas zelf naar school. Ik had op mijn werk per 1 september een aanpassing van mijn contract van 18 naar 20 uur gevraagd met in mijn achterhoofd het idee dat Thomas na de zomervakantie in groep 7 zit en dan (meestal) niet meer gebracht en gehaald hoeft te worden. Daardoor kan ik wat meer uren werken en toch na schooltijd weer thuis zijn. De aanpassing heb ik gekregen maar al vanaf 1 juni. Gelukkig pakt Thomas het goed op. We hebben daarom een grotere fiets voor hem gekocht waar hij helemaal blij mee is en daar fietst hij nu iedere dag mee naar Zutphen. Zelfs op mijn vrije dagen gaat hij zelfstandig op pad. Of te wel: mijn-moeder-heeft-er-meer-moeite-mee-dan-ik.


De layouts en kaarten voor Scrap-Club staan op de site. Hoogste tijd dat ze ook op mijn blog komen. Inmiddels ben ik al weer aan de slag met de volgende kit omdat Adriana die al voor ons had meegenomen toen we in Utrecht hebben geluncht.
Voor 1 van mijn layouts heb ik een foto gebruikt die ik laatst had genomen van mijn bos pioenrozen. Ze waren 20 centimeter van doorsnee en zo mooi. De foto heb ik op gekleurd cardstock geprint wat een heel apart effect gaf:


Ik zei het toch: een schooljaar vliegt voorbij...:Mijn neefje Thijs geniet van zijn allereerste happy meal:Ze is nu al aan het oefenen op haar glimlach en straks windt ze ons allemaal om haar vingertjes heen:

De invisibles van Heidi Swapp zijn helemaal leuk om mee te werken:Voor mijn collega die moeder van een prachtige dochter is geworden:


Ons kleine vakantievriendinnetje Leona was net als mijn mannen dol op ijs dus voor haar 4e verjaardag gaan we haar tracteren op:


En nog 2 kaarten:Tijd voor een kopje thee!

Bedankt voor het kijken/lezen en een fijne week verder!

6 opmerkingen:

Lisbet zei

Long time since I took a inspirationsurf around the net. I really need to gather lots of fun ideas.

Lisbet
www.digiscrapp.blogspot.com

Liesbeth zei

Ja, met de fiets naar school, zonder je moeder, ik herinner het me nog goed. Zij was er helemaal klaar voor - ik eigenlijk niet zo. Maar ja wat doe je eraan? Je kunt ze toch niet laten merken dat je het helemaal niks vindt en dat je bang bent dat ze iets zal overkomen want dat is natuurlijk niet cool... Dus... tanden op elkaar en vooruit met de geit!
Mooie layouts heb je gemaakt met de kit en nog kaarten erbij ook! (ik ben GEEN kaarten mens, op de een of andere manier lukt het me gewoon niet om daar iets leuks van te maken). Fijn weekend!

barbara zei

Heerlijk verhaal Petra! En goed van die externe harde schijf, erg belangrijk. Je moet er inderdaad niet aan denken dat alles (lees: al je foto's) zomaar weg zijn! Thomas is maar wat trots op zijn fiets, hij had 'm ook al aan Joost geshowt! Leuk hoor. En dat "loslaten" is idd moeilijk, probeer je niet van alles in je hoofd te halen van wat mogelijk mis kan gaan...:)want dan heb je zelf geen rust meer. Prachtige LO's en kaarten (was die laatste voor mij? Hint).

corina zei

Wat knap van je,ja kindjes worden groot he! ik zou wel willen ruilen met Tim. je lay-outs zijn zoals gewoonlijk weer geweldig. dikke kus van je vriendinnetje

Marit zei

Je roept wel herinneringen op met je "fiets verhaal" - ik zie reacties die ik ook wilde geven... het valt niet mee hoor -loslaten! (en die van mij is nu net 17 - dus wat denk je van "naar de middelbare" alleen naar een "feest" enz. enz.... hou op! Ach, het groeit en het went!

Mandy zei

Schitterende layouts Petra en wat een gaaf effect door de pioenrozenfoto op gekleurd cardstock te printen!