vrijdag 10 oktober 2008

baby kaartjes

Op mijn werk verzorgen mijn collega's en ik sinds deze zomer de administratie van het Moeder&kindhuis. Een speciaal project van Rentray. Hieronder de informatie van de site:

Het programma Moeder&Kindhuis is bedoeld voor jonge (aanstaande) moeders tussen de 14 en 23 jaar, die ernstige gedragsproblemen hebben en niet of onvoldoende voor hun kind kunnen zorgen. Het Moeder&Kindhuis in Zutphen biedt hen een veilige en motiverende leefomgeving en de ondersteuning die ze nodig hebben. Een plek waar ze leren hun kind op te voeden, hun leven weer op de rit kunnen krijgen en voor zichzelf én hun kind een positieve toekomst kunnen opbouwen. Het uiteindelijke doel van het programma is dat de jonge moeders op een verantwoorde en veilige manier samen met hun kind zo zelfstandig mogelijk weer ergens anders gaan wonen. In de meeste gevallen met passende begeleiding en sturing.
Sommige jonge (aanstaande) moeders die we opvangen, hebben behalve gedragsproblemen ook een lichte verstandelijke handicap of psychiatrische stoornissen. Voor de meesten geldt dat ze leven onder minder gunstige omstandigheden, niet werken en geen sociaal netwerk hebben. Vaak is de vader van het kind buiten beeld en is de financiële situatie niet op orde. Er is bijvoorbeeld geen kinderbijslag of huursubsidie aangevraagd, waardoor het voor de moeders moeilijk is om zichzelf staande te houden. Alle basisvoorwaarden om een kind goed op te kunnen voeden, ontbreken. Omdat uit onderzoek blijkt dat kinderen van jonge moeders met problemen ook zélf gedragsproblemen ontwikkelen, wil Rentray via het Moeder&Kindhuis proberen deze cirkel te doorbreken.

Geen makkelijke start voor deze meiden en hun baby's. En een heel groot verschil met de manier waarop en de omstandigheden waarin ikzelf en mijn collega's moeder werden. Als er een baby is geboren sturen wij een kaartje. Als hart onder de riem. En daarom zullen er regelmatig geboortekaartjes op mijn blog te zien zijn.
Fijn weekend! Petra

2 opmerkingen:

Astrid zei

Ooo wat een mooi kaartje, wat leuk dat jullie een kaart sturen!

M@risk@ zei

Wat een schattig kaartje en een heel mooi gebaar wat de moeders zullen waarderen. Fijne week.