zondag 12 januari 2014

in 2012


Op 07-06-2012 schreef ik dit op mijn blog:

Ik heb een begin gemaakt met de layouts voor mijn 31 THINGS workshop van Ali Edwards. Ik heb tot het laatst lopen twijfelen of ik hier aan mee zou doen (lees: heb ik genoeg discipline om het af te maken) maar ben blij dat ik aan dit project ben begonnen. Scrappen voor mijzelf en over mijzelf om zo het plezier in creĆ«ren weer op te pakken. 31 dagen, 31 woorden en 31 foto's. Ik heb ervoor gekozen om alle onderwerpen te scrappen omdat ik merk dat dat net zo belangrijk voor mij is als de fotografie en journaling. Ook merk ik dat ik meer behoefte aan kleur heb en vind het een leuke uitdaging om designpapier uit oude en nieuwe collecties te combineren. Inmiddels heb ik van 11 dagen de layouts klaar en van alle (22) opdrachten tot nu toe de journaling geschreven. Redelijke kans dat dit project dus daarwerkelijk af komt!

Op 25-07-2012 gaf ik aan dat ik door de verbouwing geen tijd had om te scrappen. De verbouwing is allang af maar het album nog steeds niet en omdat de workshop 31 THINGS van Ali Edwards aan het eind van deze maand weer begint en ik daar graag opnieuw aan mee wil doen, zat er maar 1 ding op: op 1 januari 2014 de 7 verhuisdozen uitpakken die waren blijven staan na de verbouwing (hoeveel vazen kan een mens bewaren…) en op 2 januari alle teksten en foto’s uitprinten van de laatste 10 opdrachten die nog afgemaakt moesten worden. Op 3 januari heb ik er layouts van gemaakt en vanaf 4 januari ben ik ze gaan pimpen. Vandaag zijn ze af!
Ik denk dat ik er vooral behoefte aan heb om dingen af te maken doordat mijn schoonmoeder is overleden. Dat is zo definitief en er komt zoveel bij kijken dat het fijn is om met dingen bezig te zijn waar je wel invloed op hebt. De afgelopen 2 weekenden zijn we bezig geweest met het opruimen van haar huis. Een beslissing nemen over al haar spullen waar zij zo aan gehecht was. Moeilijk. Tonie heeft voornamelijk de “oude” (brocante) spullen gekozen en die hebben inmiddels een mooie plek in ons huis gevonden. Ook heeft hij, op mijn verzoek, het (spuuglelijke!!) kopje meegenomen waarin ik altijd een kopje thee kreeg. Een verzilverd schoteltje en een houdertje waarin een glaasje zit. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om dat weg te laten gooien. Geen idee of ik er ooit nog een kopje thee uit zal drinken maar ik stond wel met de tranen in mijn ogen toen ik het zag. Gisteren zijn we weer met 2 grote dozen thuis gekomen en moet er opnieuw veel uitgezocht worden. Van ma’s huis is bijna niets meer over, de ziel is er uit. Nu gaat het om doorpakken, door de zure appel heen bijten om dit op een goede manier af te sluiten.
De 1e Dutch Dare van 2014 past goed bij dit proces: schoon schip maken. Ik heb wel gekozen voor een letterlijke benadering bij het maken van deze layout en heb de foto en de whatsapp gescrapt die Tonie vanaf ons cruiseschip naar zijn loopgroep heeft gestuurd omdat hij door onze vakantie niet bij de eerste training voor de marathon van Florence kon zijn.




Met Tim had ik het van de week over goede voornemens en ontdekten dat we we die allebei niet hebben maar dingen/projecten afmaken zal ik dit jaar zeker blijven proberen te doen. We gaan zien wat 2014 ons brengt…… in elk geval een nieuwe workshop en die laatste 10 layouts van 2012 zal ik dan wel laten zien als ik bezig ga met 31 nieuwe layouts in 2014.
signature blog

2 opmerkingen:

Cynthia van der Wilk zei

Een schitterende layout en een goed voornemen.

Astrid zei

Wat goed dat je ze toch nog heb afgemaakt!! Ben nu wel heel benieuwd naar de rest.
En nu we geven Camiel weinig spinazie te eten, vind hij niet echt lekker ;) Maar ja moet jij zeggen met jouw bomen van zonen ;) En ja je moet idd echt eens proberen een DD, uitdaging voor jou voor dit jaar :) Gelukkkig duurt het nog even voor het weer december is. Ik ga nog gestaag door met mijn DD en dan nog PL 2013 en dan was toch mijn plam om weer aan PL 2014 te beginnen maar dan op maand basis. Een lange lijst van mij :)