woensdag 7 december 2011

Dutch Dares Q&A

Het is tijd voor alweer de laatste Dutch Dare van 2011 en ik mocht hem bedenken ;)

De decembermaand is altijd weer bijzonder. Bijzonder sfeervol, bijzonder druk, bijzonder liefdevol, bijzonder confronterend, bijzonder gezellig, bijzonder (ont)spannend en ga zo maar door. Vaak is het ook een maand waarin je stil staat bij alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar, het jaar overdenkt en de balans opmaakt, de maand waarin je jezelf nog een aantal vragen stelt.

De vragen die ik mijzelf stel zijn andere dan de vragen die ik voor deze Dare heb gebruikt maar de meesten die weten hoe mijn afgelopen jaar is verlopen zullen dat begrijpen.....

Maar even terug naar de Dare van december: 15 vragen die we namens het team aan jou willen stellen. Simpele vragen maar het is leuk om te weten wat je voorkeuren zijn, om vast te leggen hoe je in december 2011 over bepaalde dingen denkt. En daar kun je die ene vraag aan toevoegen die voor jou belangrijk is. Dutch Dares daagt je uit om jouw antwoorden in een layout over jezelf te verwerken (en als je toch aan het scrappen bent tijdens de kerstvakantie is het misschien ook een uitdaging om deze vragen aan je familie of vrienden te stellen). Trouwens: heb je in 2011 een layout gemaakt die alleen over jezelf ging en waar ook nog eens alleen een foto van jou op is verwerkt? Vast niet ;) En misschien is dit wel het begin van een leuke traditie en ga je vanaf nu elk jaar deze vragen beantwoorden en scrappen.


Dit zijn de vragen en mijn antwoorden:
1. Als je een huis kon bouwen op welke plek zou het dan staan? Ik zou het liefst in een oud huis willen wonen dus mijn droomhuis staat al ergens…. 2. Wat is je favoriete kledingstuk? Mijn grijze lange vest. 3. Verliefd, verloofd, getrouwd? Verliefd en samenwonend. 4. Je favoriete en minst favoriete plek zijn? Minst favoriet: in de ”verkeerde” rij bij de kassa in de supermarkt. Favoriet: mijn (t)huis. 5. Hoe laat sta je ‘s morgens op? Om 07.00 uur en dat voelt als te vroeg. 6. Wat maakt je boos? Onrechtvaardigheid. 7. Als je een instrument kon bespelen, welk instrument zou dat zijn? De piano, maar ik ben helaas totaal niet muzikaal. 8. Favoriete kleur? rood 9. Favoriete kinderboek? Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman. 10. Favoriete seizoen? 100% de lente omdat alles weer kleur krijgt. 11. Minst favoriete huishoudklusje? De badkamer. Het is onbegonnen werk om in een mannen-huishouden de kranen, spiegels en wastafels langer dan 10 minuten te laten glimmen. 12. Heb je een tatoeage? Ik heb geen tatoeage en vind ze maar af en toe echt mooi. Meestal vraag ik mij af of het ook nog leuk is als je oud en rimpelig bent. 13. Wat zit er altijd in je handtas? Mijn medicijnen. Lippenstift. Mijn portemonnee, meestal zonder contant geld maar hij zit er in ;) 14. Sushi of hamburger? Een burger van de Mac. 15. Ooit….. Wil ik St. Malo in Frankrijk zien, deze reisbestemming staat al sinds mijn toeristische opleiding op mijn wensenlijstje maar het is er nog nooit van gekomen.

En voor de layouts en antwoorden van de andere meiden klikje HIER!!!! DOEN!!!Dankzij Astrid hebben we deze maand ook een leuke RAK (Ik ben nog steeds aan het oefenen op de "hollandse" uitspraak Danielle, Astrid en Mandy).


We hebben laatst een DD meeting gehad met het team bij mij thuis en het was een hartstikke gezellige dag. Tonie was zo lief om met Thomas en een vriendje te gaan zwemmen dus we hadden het rijk alleen. Wat was het grappig om te zien dat er niets van scrappen kwam maar des te meer van haken en nog veel meer van kletsen. En door die inspiratie ben ik nu aan het oefenen want ik wil ook een granny sprei gaan haken. Het patroontje lukt maar ik twijfel nog over de kleuren en de materialen die ik wil gaan gebruiken. Het zou gaaf zijn als ik deze tinten kan vinden.
signature blog

6 opmerkingen:

Astrid zei

Ik vind je LO met de halve foto echt heel leuk, goeie oplossing! En de RAk ziet er echt leuk uit zo op de foto! Succes met het zoekenm naar de wol voor je sprei!

Jenneke zei

Een prachtige layout, Petra! Mooi met die grote foto! Ik ga ook weer proberen mee te doen deze keer.
Wat leuk dat jullie een DD bijeenkomst gehad hebben. Lijkt me super om elkaar in levende lijve te ontmoeten.

XXXJenneke

Colinda zei

Leuke uitdaging heb je verzonnen, Petra. Iets wat ik in ieder geval te weinig doe, over mezelf scrappen. De foto ziet er prachtig uit en St. Malo is inderdaad de moeite waard een keer naar toe te gaan. Ik ben nu wel benieuwd wel toeristische opleiding je hebt gedaan!

Groetjes Colinda

yvon/stampidoe zei

Petra, je hebt me een geweldige uitdaging laten maken. sommige varge moest ik even langer over nadenken maar moet zeggen dat het de moeite waard was ook om volgend jaar eventueel te herhalen.


groetjes yvon

barbara zei

Mooi Petra! Je hebt gelijk: scrappen met een foto van onszelf doen we (bijna) nooit en dit kan dan de aanleiding zijn! Ik hoop je gauw weer te zien. Je engel hangt zo prachtig voor het raam! Thanks so much.

Monique Liedtke zei

Wat een prachtige layout en wat heb je je foto leuk gedaan. Leuk ook om je antwoorden op je vragen te lezen. Succes met je sprei! (wat een werk!!)