woensdag 4 mei 2011

4 mei

Vanochtend heeft Thomas de vlag uitgehangen. Ik vind het belangrijk dat hij, al is het maar even, stil staat bij de betekenis van 4 mei. Heel even nadenken over wat vrijheid betekent. En ik heb hem voorgesteld om eens samen naar een herdenking te gaan.

Vanavond, tijdens de Nationale Herdenking op de Dam en op andere plekken in Nederland worden er gedichten voorgelezen door jongeren die de dichtwedstrijd Dichter bij 4 mei hebben gewonnen. Ik vind het bijzonder dat jongeren tussen de 15 en 19 jaar hun gevoel zo mooi kunnen verwoorden en persoonlijk spreekt mij het gedicht van Sophia Helmus dat ze in Westerbork zal voordragen het meeste aan.


Stille wereld

Rijen van stilte
In nette kleren
Het weer zien
Van verdriet
Druppels die op de grond vallen
Onhoorbaar
Een weg gevlogen vogel

Een paar jaar geleden
Het ruiken van kruit
Het zien van puin
En het zien van afscheid
Ineens stop
Vrijheid
Een nieuw woord

Tranen van blijdschap
Tranen van afscheid
Rijen van stilte
2 minuten
Wereld stil
2 minuten
Staat de wereld stil
Deze woensdag is er ook weer een nieuwe Dutch Dare: Dansen. Een thema dat ook goed bij vrijheid past en bij de dag van morgen. Astrid heeft er een leuke post van gemaakt met mooie en inspirerende layouts van het designteam. Bovendien kun je als je meedoet een gave RAK winnen, ik vind het jammer dat ik er zelf niet voor in aanmerking kom ;)

signature blog

2 opmerkingen:

Marit zei

Wat een mooie en bijzondere post Petra!

Astrid zei

Mooi dat je dit doet met Thomas! Mijn moeder is 4 mei jarig, dan wordt vaak de dodenherdenking wat ondergesneeuwd. En LO is helemaal gaaf, leuke foto!