zaterdag 5 maart 2011

Klunzendag

Ken je dat? Zo'n dag waarop alles mis gaat....

Vanochtend leek het mij een goed idee om het koffiezetapparaat en de waterkoker eens goed schoon te maken. Nadat ik het koffiezetapparaat onder handen had genomen, gooide ik een flinke scheut azijn in de waterkoker en wilde het azijnwater aan de kook brengen. Omdat ik mijzelf ken.... en nogal eens iets vergeet.... liet ik de deksel openstaan want dan kon ik in elk geval niet per ongeluk een kopje thee, smaak azijn zetten en liep vervolgens naar de wasmachine. Toen ik terugkwam waren de keukenramen helemaal beslagen, droop het water van mijn keukenkastjes en was het aanrecht kliedernat. Blijkbaar slaat mijn waterkoker niet vanzelf af als je de deksel open laat staan. Oeps. Daarna was het wel weer erg schoon in die hoek van de keuken. (Sommige dingen staan nog te drogen...)

Daarna ging ik het (na 2!! weken) uitgebloeide boeket van mijn buren opruimen en wilde de houten schaal met krans weer op de eettafel zetten. Die had ik namelijk op een klein tafeltje staan maar daar was iets mee: het stond namelijk heel erg scheef. Grote schaal op de grote tafel gezet. Kleine tafeltje op de kop gezet en daar eens flink tegenaan geduwd, in de hoop dat de poot wat rechter ten opzichte van het blad zou komen te staan. Krraaakkkk, zei het ding en voor ik het wist had ik de poot in mijn handen en dus finaal van het blad losgeduwd. Helaas met zoveel onhandigheid dat de poot tegen mijn gezicht aansloeg en ik daarna even rustig in de stoel moest gaan zitten om bij te komen en mijn bloedlip te stelpen. Eerlijk gezegd: het doet nog steeds zeer :(

Ik heb toen maar besloten dat het voor de rest van de dag verstandig zou zijn om vooral geen ongewone klussen meer te gaan doen en heb hard nagedacht over een oplossing. Gelukkig had ik een mail van Ali Edwards in mijn inbox met de mogelijkheid om in te schrijven voor deze workshop.
Goed idee hè, en lekker veilig ;)

Bovendien een leuke afleiding. De afgelopen maanden heb ik als afleiding voor onze thuissituatie: gescrapt, gepuzzeld (en sommige puzzels van frustratie zo weer in de doos gekieperd), ben ik knopen op 2 kussens aan het naaien (uren en uren lang en het is nog lang niet af),

ben ik sjaals aan het breien (ik kan namelijk niet breien), aan het lezen en daar komt dan deze workshop bij. Een beetje troost ook want ik zou in deze periode heel graag vakantieplannen maken. Helaas is dat nog helemaal geen haalbare kaart. Ik wil niets liever dan met z'n vieren deze zomer op stap en ik hoop dat dat gaat lukken maar we hebben nog een lange weg te gaan. Geduld, vertrouwen, hard werken en als afleiding een album à la Ali Edwards.

signature blog

3 opmerkingen:

Marit zei

Wat een kl@$%#% dag Petra... ik denk dat iedereen wel eens van die dagen heeft (ik in ieder geval wel) Een Ali Edwards album lijkt me inderdaad een goeie opkikker!!! Ik hoop dat de rest van de dag/weekend beter verloopt!

Ellemieke zei

FIjn he, zo'n dag. Zou mij ook zomaar kunnen overkomen!
Dat Ali Edwards album is weer super. Wat maakt zij toch altijd mooie dingen, waarom verzin ik dat nou zelf niet...haha!
Veel sterkte de komende tijd. Ik hoop echt dat alles weer goedkomt en dat jullie lekker als gezin op vakantie kunnen.
Dikke knuffel!
Ellemieke

Monique zei

Hoop dat het je inmiddels weer mee zit! Gauw maar weer eens mailen!? En geniet van je nieuwe online cursus.

lieve groet,
monique