woensdag 15 december 2010

Deze decembermaand.....

Deze decembermaand is de moeilijkste uit mijn leven.

Sinds de zomervakantie gaat het thuis niet goed en zijn er veel problemen tussen Tim, Tonie en mij. Simpel gezegd vindt Tim dat er teveel regels zijn. Terwijl Tonie en ik regels en afspraken binnen ons gezin wel belangrijk vinden. Natuurlijk is er helemaal niets simpel aan dit verhaal. Het breekt mijn hart om te merken dat we niet in staat zijn om dit op een positieve manier om te buigen. Tim heeft gekozen voor een rustperiode, tot aan de kerstvakantie, bij opa en oma en zonder hier in details te willen treden kan ik wel vertellen dat ik die rustperiode als een emotionele last ervaar. Ik heb voor mijzelf hulp ingeschakeld en ben ook bezig om een familietherapeut in te schakelen omdat ik hoop dat we een nieuwe balans kunnen vinden.

Al met al heeft de "kerstgedachte" hier in huis een rauw en donker randje... maar natuurlijk sleep ik mij 's morgens uit bed voor Thomas. Voor hem is het ook een vreselijk moeilijke periode. En heb ik ondanks alles een kerstboom opgezet. Kerstkaarten zal ik niet versturen. Te moeilijk. Ik wacht eerst maar eens af of al die goede wensen, die ik vorig jaar kreeg voor 2010, misschien toch nog uit gaan komen...


Tussen dit alles door kwam er een leuke vraag van Danielle: of ik mee wil doen in het designteam van Dutch Dares. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Super toch! Mijn eerste bijdrage is gebaseerd op de schets van december. En om toch een beetje in de kerstsfeer te komen: als je meedoet met schets # 34 van Dutch Dares en ook een link op mijn blog plaatst, verloot ik graag een (scrap-)cadeautje onder de deelnemers.Scrappen heb ik op deze manier ingezet als "creative healing"....

En voor iedereen die nog op zoek is naar een last minute december cadeau: voor de schoonmoeder van mijn collega heb ik eind vorige maand dit boekje gemaakt met foto's van haar kleinkinderen Ellen en Maarten.


4 opmerkingen:

Agnes zei

Beste Petra,
Nu ik je blog lees schrik ik toch wel. Je hebt al vaker verteld dat het niet zo goed liep met Tim en dat er veel strubbelingen zijn.
Maar dit is wel heel zwaar (voor een moeder). Ik wens je veel kracht, wijsheid en dat je de hulp kan vinden die je nodig hebt.
Denk maar aan het gedicht 'zussen' dat je zelf geplaatst had op je blog. Als je een keer wil praten of er gewoon even uit wil zijn, laat je het dan weten?!
Agnes

Marit zei

Och meis... ik schrik er van! Wat een ellendige periode moet dit voor je zijn. Fijn, dat het scrappen een beetje als afleiding/therapie werkt (lukt mij nou nooit!) Ik wens je heel veel sterkte!!!

hartenkersje zei

Hartstikke leuk dat je nu DutchDares lid geworden bent. Jammer dat we elkaar mislopen en wil je bij deze zeggen dat het echt gezellig is bij Danielle. Veel (scrap)fun toegewenst daar. En veel sterkte thuis!

Groetjes, Kirsten

Astrid zei

Natuurlijk hartstikke leuk om je erbij te hebben!! Je eerste LO is heel er leuk, grappig titel :)
En leuk idee van de verloting!
Voor d erest leef ik natuurlijk erg met je mee. Ik hoop dat de kerst toch nog wat vrede zal brengen. Astridxxx