maandag 21 december 2009

January kit

Donderdag kreeg ik een telefoontje van mijn moeder op het werk omdat mijn oma is overleden. Ondanks dat we wisten dat het er aan zat te komen was ik toch behoorlijk van slag en ben naar mijn ouders toegegaan. Helaas hadden we de laatste jaren slecht contact door een familieruzie (die, zoals bij de meeste ruzies, eigenlijk over niets ging). Sinds vorige week vrijdag wisten we dat de gezondheid van mijn oma erg hard achteruit ging en dat bracht de nodige dilemma's met zich mee...
Eenmaal bij mijn ouders merkte ik hoe groot de impact van dit alles is, met name bij mijn moeder omdat ze, zacht uitgedrukt, een nare jeugd heeft gehad. Ik ben die dag bij mijn ouders gebleven en heb zoveel verhalen gehoord dat ik er 's avonds zelf helemaal naar van was. Het verdriet om alle gemiste kansen overheerst op dit moment. Vandaag is ze gecremeerd en zijn we daar niet naar toegeweest. Ik hoop dat ik zo'n beslissing nooit meer hoef te maken....
Rare dagen dus zo vlak voor kerst.
De eerste kit van 2010 van Scrap-Club was dus min of meer therapeutisch. Scrappen met zulke mooie spullen was een fijne afleiding en ik vond het leuk om wat oudere foto's van Thomas te gebruiken.
Inmiddels heb ik 8 lege fotoalbums klaar liggen en in de kerstvakantie wil ik de stapel layouts die los in kast liggen daarin gaan opbergen. Maar eerst moet ik nog 3 dagen werken. Mijn werk ligt nogal landelijk dus ik ben benieuwd hoe moeilijk of makkelijk ik er kan komen met dit gigantische pak sneeuw dat er ligt!
signature blog

6 opmerkingen:

Wies zei

Hé Petra,

Omdat ik weet waar je over praat, wens ik je veel sterkte. We spreken elkaar van de week nog wel even. Je werkstukken zien er weer mooi uit. Sterkte en tot snel.

Liefs Wies

M@risk@ zei

Prachtige dingen heb je gemaakt de laatste tijd. De vintage stijl past helemaal bij jou. Ik wens je hele fijne kerstdagen en een mooi en gezond 2010. Heel veel sterkte verder!

Chimene zei

Gecondoleerd met je oma.

Mijn oma is afgelopen zomer overleden en net als bij jou waren er ook familie ruzies.
Ook mijn moeder heeft geen fijne herinneringen aan haar jeugd. Mijn moeder en zus zijn toen niet naar de crematie gegaan. Ik ben wel gegaan omdat ik wel een fijne tijd heb gehad met mijn grootouders.
Het blijft moeilijk.

Ik wens jou en je familie veel sterkte!
xxxx
Chimene

Marit zei

WAt een verdrietig verhaal Petra... moeilijke tijd en moeilijke beslissing - fijn dat je door te scrappen weer wat tot jezelf komt. De layouts zijn helemaal prachtig!!! Ik wens je een vredige week en fijne kerstdagen!

Agnes zei

Hoi Petra,
Gecondoleerd met het verlies van je oma. Het is naar als relaties niet goed zijn want ondanks dat zal het wel moeilijk (geweest) zijn.
Heel veel sterkte!
Ik wens je toch een gezellige kerst met je gezin / familie en alle goeds voor 2010.
In de vakantie gaan we een beslissing maken of het Toscane wordt en waar.
Na de vakantie spreken we elkaar en ik wil dan ook graag je album komen bekijken.
Agnes (moeder van Coen)

barbara zei

Lieve Petra,

Ik hoop dat het alweer wat beter gaat met je. Sterkte met het geven van een plek aan de gevoelens, herinneringen, enz. die je nu zo sterk hebt!
Wat een mooi album en die layout van je HOME is GORGEOUS! Heel erg mooi, mijn complimenten!
Tot heel gauw (hopelijk).