maandag 1 september 2008

Einde vakantie

De vakantie zit er officieel op. Onvoorstelbaar hoe snel 6 weken voorbij kunnen vliegen. Zaterdagavond zijn de jongens, na 16 (lange) dagen, weer thuis gekomen. Ik heb ze ontzettend gemist. Zelfs na 9 jaar kan ik (wil ik) er niet aan wennen dat ze zo lang weg zijn. Het is gewoon te stil in huis als ze er niet zijn en ik heb de uren afgeteld...

Tonie was zo lief om mij vorig weekend mee naar Haarlem te nemen. De perfecte afleidingsmanoeuvre.

Gezellig winkelen in een prachtige stad, aardige mensen, zonnige terrasjes, 's avonds heerlijk gegeten,

een goed hotel en zondag lekker wandelen langs het strand van Zandvoort.

Ik "moet" altijd een paar schelpen meenemen en doe daar eigenlijk niets mee. Maar zonder die schelpjes loop ik het strand niet af.Gisteren zijn Tim en ik begonnen met het kaften van de schoolboeken. Na een paar "goede" gesprekken kreeg hij in de gaten dat hij het toch echt zelf moest leren ;) Vandaag de 2e ronde, hij heeft tijd genoeg want hij hoeft op school alleen zijn tekendoos op te halen. Vanaf vandaag is hij officieel een brugpieper!

Thomas liep vrolijk met zijn nieuwe rugzak op weg naar juf Hannie in groep 6. (De liefste juf van allemaal volgens Tim.) Hij had er echt zin in. Ik ben benieuwd of hij morgen ook zo snel opstaat als vanochtend.

De afgelopen weken heb ik weinig gescrapt. (Wel heel hard gewerkt en veel gelezen.) Maar deze layout, met foto's van Tims verjaardagsfeest, is wel klaar!

Ik roep altijd: beter gek dan saai. Maar echt: bij ons gebeurt er altijd wel iets...
Zo wilden we gisteravond de vakantie afsluiten met een barbeque. Gezellig. Een paar maanden geleden hebben we eindelijk een barbeque aangeschaft. Op gas met alle toeters en bellen. Inclusief skottelbraai. Helemaal leuk en inmiddels tussen de 5 en 10 keer gebruikt. Laatst hebben we voor Tims verjaardags, hij is in Tsjechie 12 geworden, een BBQ feestje gehouden en dat ging prima.

Maar gisteravond ging het mis. Eén van de poten zakte ineens weg en voor we het wisten sloegen de vlammen uit de barbeque! Eng met zo'n gasfles. Gelukkig had Tonie alles snel onder controle en hebben we de laatste spiezen in de koekepan gegooid. Geen idee wat de oorzaak is. Maar dit mag natuurlijk absoluut niet gebeuren... Even Apeldoorn bellen....??!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi luitjes,

Het was wel weer raak zo te lezen bij Berger en co. Eerst de boom nu de BBQ. Jullie kunnen in ieder geval zeggen "we hebben de foto's nog" :)

groetjes Wies

Birgit zei

Bij jullie is dus nu ook alles weer normaal. Wij zijn al weer 3 weken in het ritme en ook hier een brugpieper (lennart) Super LO van dat feestje. Wat een geweldig idee om het woord cool over NO te plaatsen!!