donderdag 3 april 2014

favoriete recept

Ik voel mij een geluksvogel want afgelopen weekend mocht ik samen met Astrid, Danielle en Mandy: scrappen, bijkletsen, genieten van de zon, een evening- en een high tea opsmikkelen, goede gesprekken voeren, lachen, slenteren door Ootmarsum en dat allemaal op een geweldig leuke locatie Theehuis Dennenoord in Twente. Ik heb net een collage gemaakt van een deel van de foto's en zie dat ik ze niet heb van het huisje tijdens het scrappen (alsof er een bom was ontploft). Daan had zelfs een extra tafel meegenomen zodat we genoeg ruimte voor onze scrapspullen hadden. De kat die kwam aanlopen vond het allemaal wel best want hij had de bank voor zichzelf.

life is better with friends!
 
Er is gescrapt voor een bijzonder project dat er voor de Dutch Dares aan zit te komen maar ook voor de dare die afgelopen woensdag online is gegaan en die ik mocht bedenken ;-) Scrap je favoriete recept. Zo leuk om te zien dat er hele verschillende invalshoeken zijn gebruikt. Ik had verwacht dat ik morgen met een smakelijk boodschappenlijstje naar de supermarkt zou kunnen gaan om nieuwe recepten uit te proberen maar het mooiste recept vind ik dat van Monique over de liefde en tsja die ingrediënten verkopen ze niet bij de Appie. Neem vooral een kijkje bij de Dutch Dares als je nieuwsgierig bent geworden! En uiteraard ligt er weer een RAK klaar voor 1 van de winnaars van deze dare met spullen uit de Chalk Studio lijn van My Mind's Eye.

 
Zelf heb ik ervoor gekozen om het recept dat ik van Hans heb gekregen na een Italiaanse middag als voorbereiding op de marathon van Florence te scrappen. Die lasagne staat inmiddels bijna wekelijks bij ons op tafel en dit zijn mijn layout en het recept:
 

 
 
LASAGNE van Hans (en een beetje van mij) 

laag 1: (verse) lasagne bladen
laag 2: spinazie (geen à la crème)
laag 3: (verse) lasagne bladen
laag 4: prutje van 500 gram gehakt, 2 uien, 2 blikjes tomatenpuree, 1 beker crème fraîche van 200 gram, ketjap en zout naar smaak
laag 5: (verse) lasagne bladen
laag 6: mix van 250 gram ricotta (Galbani) en 200 gram geraspte kaas
laag 7: (verse) lasagne bladen
laag 8: 3 bolletjes mozzarella van 125 gram

Met de (verse) lasagnebladen die ik gebruik moet de schotel 25 minuten in de oven op 180°C


signature blog

1 opmerking:

Margot zei

helemaal gaaf met het schort en de pollepel!