dinsdag 24 december 2013

Afscheid

Kerst, een toch al niet makkelijke periode waar ik iedere keer weer het beste van probeer te maken. De afgelopen twee jaar zijn we naar BelgiĆ« gegaan en ook dit jaar zullen wij dat doen. Even samen tot rust komen na de afgelopen, intensieve weken waarin wij afscheid hebben moeten nemen van onze (schoon)moeder. Op 14 december was ik erbij toen ze stierf. Moeilijk, maar ik was ook opgelucht omdat ze niet verder hoefde te lijden. Tijdens de laatste dagen van haar leven was ze erg, erg ziek. Die dagen had ik haar heel graag bespaard. Tonie heeft gesproken tijdens haar uitvaart en wat had hij het daar zwaar mee. Tim en Thomas waren er. Waardevol voor ons om deze dag samen te zijn maar ook confronterend voor ons en de jongens. Zoals Tim en Tonie tegen elkaar zeiden: we weten allebei hoe moeilijk het is om een zieke ouder te hebben... Bijzonder om te merken dat vrienden er voor je zijn in zo'n moeilijke periode (ook al vinden zij dat zelf niet bijzonder maar vanzelfsprekend, wij voelden ons er enorm door gesteund!)


Ik heb weer 2 dagen gewerkt en gemerkt dat het veel moeite kost om mij te concentreren. Blijkbaar kost het verwerkingsproces veel energie. Tijdens de rest van de kerstvakantie schakel ik dus maar even een tandje terug. Gelukkig kan dat nu ook. Allemaal fijne en vooral rustige dagen gewenst.
liefs,
Petra

2 opmerkingen:

Thamar, zei

hoi hoi

ik wil jullie veel sterkte toewensen in deze dagen en hoop dat jullie toch een beetje kunnen genieten van de kerst.
Thamar

Astrid zei

Ik was al een tijd niet meer op je blog (niet alleen de jouwe eigenlijk). Wat een mooie post over je schoonmoeder! Sterkte met de verwerking!