donderdag 22 juli 2010

de hoogste tijd....

Het is zo enorm lang geleden dat ik heb geblogd dat ik er onderhand wel een agenda bij mag pakken om na te kijken wat er allemaal is gebeurd....

Het schooljaar is afgelopen en de jongens hebben al bijna de helft van hun vakantie er op zitten. Zondag komen ze weer thuis. Gelukkig! Het is bij ons echt niet altijd pais en vree maar het voelt altijd zo incompleet als ze er niet zijn. Na de zomervakantie maken we ons op voor 3 gymnasium (Tim moet nog 14 worden) en groep 8, dus afscheid van de basisschool.

Van Els (Pruts) heb ik onlangs (eerlijk gezegd al lang geleden) een award gekregen. Hartstikke lief van haar! Doorsturen doe ik nooit (en dat is niet vervelend bedoeld) dus als je zin hebt om ook over de volgende vraag na te denken: wat zijn je plannen voor de komende 10 jaar, ben je bij deze uitgenodigd.

Omdat ik geniet van mijn leven zoals het nu is hoop ik dat er de komende 10 jaar niet heel veel veranderd. Oké behalve dan dat we de pubertijd dan achter de rug hebben :)

Hopelijk is iedereen waar we van houden nog steeds gezond en heb ik meer tijd om te scrappen. Want dat kan ik mij echt niet voorstellen: dat scrappen geen onderdeel van mijn leven meer zou zijn. Wat wel een rare gedachte is om bij al onze leeftijden 10 jaar op te tellen.... Tonie en ik hebben dan Abraham en Sara al ruim gezien. Onze jongens zijn dan allebei volwassen. Mijn ouders 81 en 78. (Ik geloof dat ik nu maar stop.) En mijn reisverlanglijstje is dan een stuk korter geworden. Ik zal er nog eens over nadenken en misschien is het wel een leuk scraponderwerp.

Tonie en ik zijn samen een weekje naar Andalusie gevlogen. De meeste stellen beginnen samen en dan volgen de gezinvakanties. Dit was de eerste keer dat we met z'n 2-en een week weg zijn geweest. De oudste is zo aan het puberen dat we dit jaar voor deze "oplossing" hebben gekozen. Wel gaan we nog een lang weekend naar Noord-Holland en ik hoop dat dat een gezellig weekend wordt! Tijdens onze week in Spanje hebben Tonie en ik nog meer dan 1000 kilometer rondgereden en dat leverde meteen de onderwerpen op die ik wilde scrappen met de augustus kit van Scrap-Club. Helemaal geweldig toch als je met veel foto's thuis komt en er ligt zo'n fantastisch mooi pakket te wachten om mee aan de slag te gaan! Deze layouts heb ik ermee gemaakt.

Dat de WK finale tussen Nederland en Spanje zou gaan en dat we dan bovendien in Spanje zouden zijn hadden we vantevoren niet kunnen bedenken. De eerste helft hebben we op een plein tussen de Spanjaarden gekeken. Het was net alsof ik naar een compleet andere wedstrijd dan mijn buurman stond te kijken en de tweede helft + verlenging in een Nederlands café.

Prachtig zijn de witte dorpjes die in de bergen van Andalusie liggen. Smalle straatjes, allemaal witte huisjes versierd met bloemen. Vooral Ronda was schitterend.

Adembenemend mooi was ons bezoek aan het Alhambra. Wat een bijzondere details. Ik heb er met open mond naar gekeken en nergens zoveel zwaluwen gezien.

Als je dan toch op Engels grondgebied terecht komt en een bezoek brengt aan de rots van Gibraltar dan "moet" je toch ook het gebied met de apen bezoeken. Het leukste vond ik de baby aapjes maar helaas zijn die foto's niet scherp. Tonie kreeg net telefoon en was al zo aan het manoeveren dat hij niet op tijd kon stoppen :( Natuurlijk kwamen we nog meer apen tegen maar die kleintjes niet meer. Wel gek om zo tussen de apen te lopen. Leuk en een klein beetje eng. Het hekje in de kit kwam dus goed van pas!

En voor meer inspiratie kijk je (natuurlijk) even in de kit idea gallery want ook Liesbeth en Revlie hebben zich uitgeleefd met deze kit. Wat Revlie betreft haar laatste bijdrage. En ook al begrijp ik haar keuze helemaal, ik zal haar ontzettend missen in het team!!

Niet leuk tijdens onze vakantie was het bericht dat mijn konijntje was gestorven. Verdrietig want ik had haar al meer dan 6 jaar. En ook niet leuk voor mijn ouders die dit ontdekten en haar hebben begraven. Gisteren heb ik 2 nieuwe dwergkonijntjes gekocht. Heel lief maar ook raar om ze in het hok van Nijn te zetten. De nieuwe dames moeten ook nog wennen. De grootste zette gisteravond de achtervolging op de kleinste in dus vooralsnog houd ik mijn hart vast. Ik heb al eerder 2 konijnen gehad en dat ging heel goed maar ik kan mij dit gedrag niet herinneren. Vanochtend lagen ze heel rustig naast elkaar... De jongens vonden de foto's helemaal geweldig die ik van ze heb gemaild. Zij mogen de namen uit gaan kiezen. Ben benieuwd... Ik hoor het zondag wel en kijk nou zelf: zien ze er lief uit of niet?!Liefs Petra

4 opmerkingen:

Stephanie zei

Wat een prachtige layouts! Je vakantie moet wel super geweest zijn aan de foto's te zien!
En wat een ontzettend schattige konijntjes zeg! Ben benieuwd naar de namen!

Astrid zei

Ahh wat een schattige nijntjes!! Ja ik vond het Alhambra ook zo geweldig, zo bijzonder hoe ze dat hebben gemaakt.
Hele mooie LO's heb je gemaakt, wel leuk om met zulke recente foto's te werken toch?
Nou geniet er maar van als de jongens er weer zijn.

groetjes Astrid

Marit zei

Wat een prachtige foto's ben jij mee thuisgekomen zeg! En zooooo mooi verwerkt! Helemaal geweldig!!!
Over 10 jaar?? Aaiiii, dan ben ik echt "bejaard" vrees ik - daar denk ik nog even niet bij na hoor! De konijntjes zien er best relaxed uit hoor, ik hoop dat het goed blijft gaan samen. Ben benieuwd naar de namen die ze gaan krijgen!

D@nielle zei

wat heerlijk zo'n vakantie met z'n 2. Je konijntjes zijn supercute en lo's weer top !