woensdag 13 mei 2009

Kruistocht in Spijkerbroek op moederdag

Het was een rare moederdag afgelopen zondag. Voor het eerst waren de jongens niet thuis. En toen Tonie en ik 's morgens bij mijn moeder een kopje koffie gingen drinken en zij vroeg: "Waar zijn de jongens?" brak ik.

Rond de februari vakantie heb ik een meningsverschil gehad over het "rooster" van de kinderen met mijn ex. Al jaren geef ik aan dat ik behoefte heb aan duidelijkheid en dat ik het belangrijk vind om op tijd afspraken te maken. Met name over de vakanties. Toen ik 2 dagen voor de februari vakantie nog niets had gehoord en uiteindelijk zelf de hele vakantie vrij had genomen moest ik op de laatste moment alles weer aanpassen omdat de jongens wel naar hun vader konden. Onnodig en onduidelijk. Uiteraard hoort hier een nog veel langer verhaal bij maar sindsdien heb ik er zo genoeg van. Telkens dat afwachten en aanpassen. Het was allemaal zo uit balans. Uiteindelijk heeft tot geresulteerd tot een strak rooster, opgesteld door hun vader, waarvan ik mij afvraag of het in het belang van de kinderen is. Duidelijk is het wel en door het rooster werd mij ook veel duidelijk.... Moederdag viel dus in het, voor mij verkeerde, weekend. Alle afgelopen jaren was hier rekening meegehouden. Nu niet. En dat deed pijn.

Gelukkig hadden we vorig jaar september kaartjes gekocht van het nationale jeugdtheater voor de musical Kruistocht in Spijkerbroek. Toen had ik er niet bij stilgestaan dat de voorstelling op moederdag zou zijn, nu was ik er blij mee want Tim en Thomas kwamen nu 's middags in plaats van 's avonds thuis. Tim met prachtige pioenrozen.
Dit boek was mijn lievelingsboek als kind. Alle boeken van Thea Beckman heb ik verslonden en van Kruistocht in Spijkerbroek heb ik de "volwassenen" editie gekocht toen ik allang op mijzelf woonde. Toevallig wordt dit boek momenteel voorgelezen in groep 6 dus ook Thomas zat meteen in het verhaal. Samen met de buren hebben we genoten van de voorstelling en het was geweldig om naar al die kinderen te kijken en te zien hoe ze het verhaal overbrachten op de zaal.

Na afloop was er ruim de tijd om handtekeningen te vragen en ook dat vonden de jongens leuk. Thomas heeft zijn programmaboekje 's maandags meteen mee naar school genomen.
Daarna hebben we lekker wat te eten gehaald en kwam alles toch nog goed ;)

Deze geweldige stoffen knoopjes heb ik trouwens gevonden bij Xenos! Helemaal leuk toch!


Morgen krijg ik de nieuwe kit van Scrap-Club. Daar verheug ik mij op. De laatste weken is mijn scraptijd in het oppimpen van mijn blog gaan zitten dus ik heb echt zin om weer met papier aan de slag te gaan!

5 opmerkingen:

Liesbeth zei

Nou Petra je hebt het meteen weer voor je kiezen gehad met het nieuwe rooster... hoe duidelijkheid ook zeer kan doen is me wel duidelijk geworden. Een scheiding is eigenlijk nooit ECHT voorbij... Gelukkig heeft de tweede helft van de dag nog een goeie afloop gekregen!

Monique zei

Lang leve het theater op Moederdag... en ik ben niet slecht maar denk nu toch dat er straks weer een programmaoverzicht in de bus valt voor het volgend jaar met ongetwijfeld voorstellingen met de Kerst, Pasen, etc... ;)
Kruistocht in Spijkerbroek was ook mijn favoriet en met de jongens ben ik naar de film ervan geweest. De theatervoorstelling zal wel indrukwekkend zijn geweest.

En wat heb je je blog waanzinnig leuk gepimpt! Zo stijlvol en gezellig en mooi en ... kortom helemaal leuk!
Eens kijken straks of ik nog kan inschrijven voor die lessen, lijkt me super om dit te kunnen.

En bedankt voor de leuke knoopjes tip!

Wat denk je waar wij al 3 maanden over zitten te dubben? Een zonwering boven het terras! Ja echt waar! Wat hebben we toch veel gemeen hè!? :)
we hebben een paar jaar een tarp boven de tafel gehad en dat was ideaal omdat je dan niet iedere keer de stoelen enzo hoefde schoon te maken van alles wat uit de bomen viel (berkenfriemels en ander kleine spul). Nu willen we een vastere constructie en het liefst iets wat je de hele zomer als overkapping kan gebruiken zonder dat het bij storm bij de buren ligt (zoals de tarp) maar ik zou het ook wel een stukje willen openen om er nog de laatste zonnestralen te kunnen pakken...
Heel dilemna want ze hebben wel iets bij Blokker wat dit allemaal kan maar dat vinden we weer niet mooi afgewerkt :(
Kun je eens een foto laten zien van hoe Tony dat heeft opgelost?
Alvast bedankt en heel veel plezier met de nieuwe kit! Nog 1 nachtje slapen ;)

Birgit zei

Get, wat een vervelende situatie. Fijn dat je aan het eind van de dag het gevoel had dat het toch goed gekomen was! Kruistocht in spijkerbroek was ook een van mijn favorieten, kan me voorstellen dat je er van genoten hebt!
En die knoopjes... whaahaaa, die wil ik ook :) (dacht even dat ze van K&Co. waren).

Marit zei

Ja, je kinderen "delen" (bij mij is het er maar één) is niet altijd simpel. Vervelend dat het zo moet bij jullie... geniet van de keren dat ze er WEL zijn!!! De knoopjes zijn geweldig, ik stap zometeen nog op de fiets richting centrum/Xenos denk ik! Bedankt voor de tip!

M@risk@ zei

Gelukkig dat je moederdag toch nog een goede wending kreeg door de musical. Ik wil je complimenteren met je blog, het ziet er fantastisch uit. Mij ontbreekt de tijd en heb er op het moment ook het geduld niet voor om het uit te proberen. Fijn weekend.