zondag 20 juli 2008

Wat een week....

Maandag hebben we de eindmusical Geldkoorts van groep 8 gezien. GEWELDIG! Genieten van de eerste tot de laatste minuut. Tims duet met Evi klonk super! Deze foto van Tim met mijn schoondochter voor 1 avond mocht ik voor de voorstelling maken. ;)Ook het officiƫle gedeelte waarin de kinderen hun eindrapport, een collagefoto, de schoolkrant en het canvasdoek met een foto van het schoolkamp, dat Tonie als verrassing had geregeld, was een groot feest. Alle leerkrachten stonden op het podium en door middel van een rijmpje werden de kinderen 1 voor 1 naar voren geroepen. Tim's rijmpje was: Hij is rustig, hij is slim. Hij heeft op alles een goede kijk. Kom maar naar voren... Tim van Dijk. Verder werd natuurlijk meester Daniel werd bedankt voor een geweldig jaar. Ik had van alle kinderen een portretfoto gemaakt (en gescrapt) en die samen met een bladzijde in de stijl van de welbekende vriendenboekjes in een multomap gedaan. Daarna gezellig op het schoolplein genoten van hapjes en drankjes en lekker na gekletst. De foto's zijn helaas niet geweldig, daarom maar een klein stukje van het duet.Tim straalde die avond!


Op woensdag werd Tim 's morgens om 07.30 uur met de fiets door meester Daniel opgehaald. Daarna gingen ze samen op pad om alle andere 24 kinderen uit de groep op te halen.
Om 09.45 uur kwamen ze allemaal, fietsend door een erehaag van schoolkinderen, het schoolplein op. Om vervolgens een heel feestprogramma mee te maken. Alle groepen hadden iets voorbereid voor de schoolverlaters. De kleuters hadden voor de jongens een eerste scheerbeurt geregeld.

Bussen scheerschuim en plastic lepeltjes, i.p.v. echte scheermesjes, zorgden voor grote hilariteit, de meiden kregen een make-up les. De meeste hadden de lippenstift op hun voorhoofd zitten. Er werd gerapt, gezongen en gedanst. Er waren aardappels omgetoverd tot brugpiepers, een quiz, ballonnen die kapot moesten worden getrapt waarin wensen zaten verstopt en nog meer. Om 12.15 uur was het dan echt afgelopen en werd en met een lach en een traan echt voor de allerlaatste keer op school afscheid van elkaar genomen.

's Avonds werd Thomas ziek. Hij gaf tijdens het avondeten over. De details zal ik jullie verder besparen.... De volgende dag zijn ze samen bij opa en oma geweest. Gelukkig knapte Thomas weer snel op want ik was al bang dat hij zaterdag de musical Tarzan zou moeten missen. Ook Thomas had een gezellige laatste ochtend op school en al zingend en dansend begon zo onze zomervakantie. 's Avonds maakte Thomas een schema: hij wilde om 06.45 uur opstaan en aankleden, daarna ontbijten en broodjes smeren voor onderweg. Hij had zin in de musical! Helaas liep het anders... ik werd zaterdagochtend ziek wakker. Ik had zo'n erge diarree dat ik dacht dat ik niet mee zou kunnen. Het huilen stond me nader dan het lachen. Met veel medicijnen en noodvoorzieningen zijn we een paar uur later dan gepland toch met de trein naar Scheveningen vertrokken. We hadden zelfs nog even tijd om naar het strand te gaan.

Toen we aan zee stonden barste er uit het niets een hoosbui los. We hebben geschuild achter de pilaren van de pier want we zouden zijn doorweekt als we op dat moment van het strand waren gegaan. Daarna gauw naar het Circustheater.

Een GEWELDIGE voorstelling. We kwamen ogen en oren te kort. Tarzan ontmoette Jane voor het eerst 2 stoelen naast mij. De jongens genoten, ze lachten om de grapjes, zaten achterstevoren in hun stoelen als Tarzan en de apen over onze hoofden slingerden en klapten het hardst. Thomas riep spontaan tijdens de voorstelling "woehoe" en dat woord vat eigenlijk prima samen hoe het was.

Maar in de pauze kregen we een telefoontje van onze buurvrouw. Er was door de harde wind een kastanjeboom omgewaaid en in onze tuin terecht gekomen. Gelukkig was ons huis niet graakt maar van onze schutting en zo'n 7 meter van de achtertuin en de borders is niets over..... Het terrasgedeelte is nog vrij maar verder zie je alleen een 2-verdieping-hoge boom van border tot border in de tuin, dwars door de schutting heen liggen. Dat wordt dus nog een hele klus om dat voor onze vakantie voor elkaar te hebben. Hopelijk haalt de gemeente de boom aan het begin van de week weg zodat we in elk geval tijd hebben om de schutting provesorisch te repareren. Waarschijnlijk is er van de achtertuin dan niets meer over en moeten we daar na de vakantie mee aan de slag....


Wat een week, wat een dag.....

3 opmerkingen:

Astrid zei

Wow wat een week! Mijn reactie werd een beetje lang, ik stuur je wel een email. ;)

Liesbeth zei

Zo, dat is nog eens een week zeg! Ja zo'n musical, die hebben wij ook net achter de rug met onze dochter! Een geweldige avond was het, en nu is het echt afgelopen!
Trouwens je hebt een knappe zoon! (vindt hij misschien niet zo leuk om te horen van een wildvreemd iemand...).
En Tarzan... die hebben wij ook met zijn allen gezien. Wat een feest he? Je komt echt ogen en oren te kort. Het kost een paar grijpstuivers, maar dan heb je ook wat...

Monique zei

Wat een week, wat een dag... precies wat ik dacht toen ik dit las...
Maar de stalende Tim overheerst toch wel in deze post hoor! Wat hebben ze een mooi afscheid gehad en wat origineel om dat op deze wijze te doen met een bijdrage van alle klassen... eens kijken of ik dit kan regelen met onze nieuwe directeur ;)
Gelukkig hebben jullie allemaal nog kunnen genieten van Tarzan en het was in ieder geval een weekje om nooit meer te vergeten!