vrijdag 28 mei 2010

tijd

Gisteren had in onverwacht een paar uurtjes “over” omdat Thomas ging spelen bij zijn vriendinnetje Romy. Ik heb toen deze layout van Tonie gemaakt. Toen we naar de zonsondergang keken moest ik aan deze quote denken. Tonie plant zijn tijd altijd zorgvuldig in om en daarom vind ik zo’n weekendje weg ook zo heerlijk: even alleen tijd voor elkaar en geen tijdschema om rekening mee te houden.


Ook had ik laatst, bij toeval, de foto’s van Tims eerste èn tweede schooljaar op mijn bureau liggen. Ik "schrok" ervan, want toen ik die zo bij elkaar zag viel het mij nog eens op hoe hij veranderd is sinds hij op het gymnasium zit. (Inmiddels draagt hij zijn haar een stuk langer en is hij helemaal een echte puber om te zien) maar ik vond ik het leuk om ze op 1 layout te scrappen. Growing up, way too fast. Vanmiddag gaan we naar de stad. Schoenen kopen voor de zomer. Hij wil graag All Stars gympen. Hartstikke leuk om te zien maar die zool stelt niks voor en die klap je moeiteloos dubbel… We zijn net klaar bij de podoloog omdat hij een hele tijd pijnklachten onder zijn hak heeft gehad en nu wil hij All Stars…. Ik ben benieuwd waar dat op uitdraait.



En dit is een 3 jaar oude layout die ik, geen idee waarom, nog nooit op mijn blog heb gezet. De foto heb ik in de speeltuin gemaakt toen Tim boven op de glijbaan even aan het dromen was.

Nou nog gauw even stofzuigen en dan op de fiets naar de stad. Uiteraard mag ik niet alvast naar school fietsen. Stel je voor dat ze zien dat Tim door zijn moeder wordt opgehaald ;) Nee, dan fietst hij dat stuk liever 2 keer. Vanavond naar de verjaardag van mijn broertje (41), hij wil een spelletje voor de Wii en dan kan Tim mooi even helpen kiezen.
Fijn weekend!

signature blog

woensdag 26 mei 2010

kaarten en Zeeland




De laatste tijd koop ik eigenlijk geen kaarten meer omdat ik een zelfgemaakt exemplaar leuker vind om te versturen. Bovendien heb ik al mijn "restjes" papier in een handige map, A4 formaat, met verschillende vakken, en daar rommel ik lekker doorheen als ik een kaart ga maken. Zonde om al die mooie papiertjes weg te gooien toch??!

Geboortekaartjes:

Voor juffendag (en dan mag je natuurlijk (bijna) geen onderscheid maken):

Voor mijn vader die gisteren 71 is geworden:

En een kaart met een "verstopt" cadeautje want de bedel hangt al aan het lint

En tot slot 2 cadeaukaartjes:

signature blog

vrijdag 21 mei 2010

Deel 2 ;)

Vandaag heb ik lekker aangerommeld in huis en alvast wat dingen voorbereid voor ons weekendje weg. De jongens zijn dit Pinksterweekend bij hun vader en Tonie en ik gaan naar Zeeland. Ik hou van zulke onverwachte uitstapjes, heerlijk een paar dagen genieten in een andere omgeving en tijd voor elkaar. We wilden naar Walcheren maar blijkbaar zijn er veel mensen die hun Pinksterweekend lang van te voren plannen want ik kon daar geen hotelkamer meer vinden. Nu gaan we naar Zierikzee en komen we vast ook nog wel op Walcheren. Hopelijk komen de goede weersvoorspellingen uit (maar daar reken ik wel op)! Woensdag kwam mijn moeder langs met de foto’s die ze in de Keukenhof heeft gemaakt. Schitterend. Voordat ze die laat afdrukken “moet” ik ze bewerken. Ik roep al jaren dat ik daar een keer naar toe wil. Twee jaar geleden gingen we op vrijdag naar het Westen en was de Keukenhof op woensdag voor het laatst open. Dit jaar gaan we op zaterdag naar het Westen en is de Keukenhof tot en met donderdag open geweest…. Ik zal eens een mail sturen naar de Keukenhof en aanbieden om volgend jaar de officiële opening te verrichten want blijkbaar moet er iets speciaals gebeuren voordat ik de Keukenhof bezoek. Misschien staat er onderweg naar Zeeland nog ergens een verdwaald bollenveld in bloei en kan ik daar foto’s van maken.

Ik vind vooral de kleurcombinaties zo apart. Er staan kleuren bij elkaar die ik van mijn leven niet in mijn eigen tuin durf te proberen maar die in de Keukenhof wonderbaarlijk mooi zijn.

En van zo’n hek word je toch helemaal vrolijk!

Voor mijn moeder heb ik trouwens dit fotomapje (voor in haar tas) gemaakt. De omslag heb ik met het verpakkingsmateriaal van de letters uit de kit van Scrap-Club gemaakt en hij sluit d.m.v. een magneet.

Met een recente foto van allevier haar kleinzonen uiteraard.

En dit mini album zit ook in de kit van Scrap-Club. Ik vond het Crate papier en de embellishments perfect voor ons dagje Dolfinarium. Alleen viel het kiezen welke foto's er wel en niet in mochten niet mee.... Ik heb dan ook een aantal flapjes en extra bladzijden gemaakt. Als kind vond ik dolfijnen al magisch en ook nu vind ik het nog steeds bijzonder en geniet ik volop tijdens zo'n uitstapje.
Steven kijkt wel stoer maar deed, net als Thomas, gauw een stapje achteruit toen de zeeleeuwen heel dichtbij kwamen.


Een mooie droomwens: dolfijnentrainer worden. Misschien in een volgend leven ;)


Laat mij maar foto's maken, zelf hoef ik echt geen roggen en haaien te aaien.

En hier krijg ik dan weer geen genoeg van. "Kom mij maar over een paar uur ophalen jongens!"


Het mooiste deel van het Dolfinarium: de lagune!



En nog 2 kaarten. Ik heb er meer gemaakt de laatste tijd maar die bewaar ik wel tot de volgende keer. Fijn weekend!!



signature blog

woensdag 19 mei 2010

Eindelijk

Ik weet het… het slaat nergens op maar ik heb gewoon geen tijd kunnen vinden om te posten op mijn blog. Ondanks dat ik zelfs een week vakantie heb gehad.

We zijn op Koninginnedag begonnen met het leggen van een rustiek eiken vloer in de woonkamer. Dat was een hele puzzel gezien de “rustieke noesten” en ik heb 2 dagen als een soort opzichter mogen bepalen waar welke plank kwam.

Toen Tonie op zaterdagavond de plinten alvast op kleur wilde brengen met de speciale vloerolie bleek helaas dat de kleur totaal anders uitpakte dan het proefstuk dat ze bij de vloerspecialist voor ons hadden gezet. Alle plinten kregen en dofgrijze i.p.v. een bruine tint. Aaaaaaaaaaaaarrrrrrggggggggggghhhhhhhhhh! Wij baalden vreselijk want via de winkel konden we op z’n vroegst op donderdag een nieuwe kleur krijgen en onze meubels stonden toen al 3 dagen buiten onder een zeil (en het was echt niet lekker buiten...).
Dus hebben we geprobeerd om zelf een mix te maken en dat lukte aardig. Tonie heeft de plinten omgedraaid, een randje gefreest en we hebben van de achterkant de voorkant gemaakt want die foute kleur kregen we er natuurlijk niet meer af. Achteraf nog een geluk dat we de olie eerst op de plinten en niet meteen op de vloer hebben aangebracht. Helaas zijn de noesten nog steeds vrij grijs maar het is niet anders. Het eindresultaat is mooi geworden, ik ben blij met mijn nieuwe vloer en inmiddels ook handig met de afkortzaagmachine. Weer eens wat anders dan scrappen. ’t Was hier net "Eigen huis en tuin".

Daarna gingen de jongens een week weg en heb ik gewerkt, veel gewerkt om de 2e week vrij te zijn. Met Moederdag superverwend met 1,1 kilo chocolade van Thomas, een zonnebloem van Tim en een ontbijt op bed (voor de eerste keer en met bergen hagelslag) van hun samen. Jammer genoeg moest Tim in eerste helft van de 2e week al weer naar school.

Met Thomas, oma en neefje Steven naar het Dolfinarium geweest. Droog weer en een superdag! Ook nog een bezoek aan de bioscoop gebracht. Nanny McPhee 2. Helemaal leuk! Bovendien was natuurlijk fantastisch vakantieweer als je de manager van een bioscoop bent.

Tussendoor de nodige buurkonijnen, buurkatten en buurhuizen verzorgd. Als je het druk hebt, kan er altijd wat bij. Toch!?! Vergeten vriend te bellen op zijn verjaardag en collega na bezoek aan kaakchirurg. Goh, hoe zou dat toch komen. Mij ook erg schuldig gevoeld. Lijstjes in het leven geroepen om herhaling te voorkomen.

Op Hemelvaartsdag de plinten geplaatst en veel respect voor het handige timmerwerk van Tonie gekregen en meer begrip voor het ongemak van scheve muren. Met schoonzusje een artist printer tray van 7Gypsies gemaakt als verjaardagscadeau. Heel leuk geworden maar vergeten om foto’s als bewijsmateriaal te maken. Daarna was ik zo moe dat ik niet kon slapen.

Tussendoor heb ik gescrapt met een prachtige nieuwe kit en allerlei kaartjes gemaakt. Maar omdat het hartstikke laat is en ik morgen “gewoon” moet werken post ik nu “alleen” de layouts die ik met de kit heb gemaakt. Dan volgt de rest vrijdag en dan zit er meteen niet meer zo’n lange tijd tussen mijn berichtjes.
;)




Gemaakt met de schets van Liesbeth:




signature blog